Nákyp z cukety, mrkvy a goudy
Máme radi nákypy sladké aj slané, pre ich ľahkosť a nadýchanosť, aj pre ich jemnú...
Cesnakovo-syrová nátierka
Zavárala som marhule. Na obed nám zostalo z predošlého dňa. Na večeru som spravila...
Kačacia galantína s údeným mäsom a so zeleninou
Príprava plnky: Pomleté údené mäso zmiešame s vajcami, soľou, korením a nadrobno posekanou farebnou paprikou....
Kelové placky
Tieto placky robila moja babička, bola výborná kuchárka. Nestretla som sa aby tento recept niekto v mojom...
Jahodovo-karamelové košíčky
Tento recept sem dávam trochu neskoro, už je po jahodovej sezóne, ale miesto jahôd môžeme...
Starodavný jablkový mrežovník zo zemiakového cesta
Recept pochádza s kuchárskej knižky ešte s r. 1949.
Indické hovädzie Garam Masala
Garam Masala je zmes indického korenia, ktoré sa používa do rôznych jedál. Ja som metódou...
Jablkové lievance s Crème brûlée
Lievance: Múku, vajcia, mlieko a cukor spojíme, pridáme nastrúhané jablko, droždie a vypracujeme...
Kvet k meninám, Jožkovia
Recept je jednoduchý a ozdobovanie som videla na nete , , Y. Tube", nerozumela som nič, ale...
Šľahačkový zákusok pani Ingrid
Splnil sa mi sen:) Nemusím sladké, ale už sa mi 3x snívalo, že sa napchávam...
Kuracie ragú na Chardonnay s dubákmi a s estragónom
Tento výborný recept pochádza z francúzskej kuchyne, len miesto šampiňónov som použila dubáky, kedže je...
Čokoládová roláda delikates
Používam túto roládu výnimočne na sviatky. Je možné ju mať v chladničke 3-4 dni. V...
Zemiaková polievka na kyslo s pňovkami
Pre Vás varechačov a varechačky, čo máte zavarené pňovky
Rybacie krokety
Cibuľu si očistime , pokrajame a podusime. pridame k nej rybu pokrajanu na kocky a osolime...
Konfitované jahňacie lýtko
Jahňacie lýtko našpikujeme rozmarínom a cesnakom. Osolíme, okoreníme a necháme marinovať 5–6 hodín.
Slepačie stehná v krémovej omáčke so smrčkami
Ked sme už mali úžasnú slepačiu polievku, tak som zvolila na obed aj slávnostný druhý chod,...
Zubáč s grilovanou zeleninou a varenými zemiakmi
Filety zo zubáča trochu opláchneme a vysušíme. Kožu nakrojíme. Z oboch strán rybu okoreníme a...
Jablkový koláč
Tento koláčik som našla zasa v kalendári Dr. Oetkera, robievam ho často. Jabkové koláče...
Plnená pečená mladá tekvica
Tekvica, tekvica, tekvica... na rôzne spôsoby. Mala som mladú tekvicu, z nedele mi...
Osviežujúci paradajkovo-paprikový šalát
Na večeru som pripravila tento jednoduchý, ale chutný a osviežujúci šalát, ktorý je výborný...
Sopa de Cação - národné jedlo Portugalska
Polievka pochádza z historického územia Alentejo, kde bol život tvrdý a chudobný najmä počas diktátorského obdobia...
Kuracia pečeň z lokšou
Toto vynikajúce jedlo pripravujem mojej dcérke pre ktorú je to najlepšia dobrotka. Dcéra má 4 rôčky...
Bazalkové pesto
Pesto je rozdrvená zmes ingrediencií, ktorú používame na dochutenie omáčok, ale aj na špagety prípadne iné...
Cícerový prívarok so sójovým mäsom
Inspirovala som sa na internete ale inak je to znovu čisto moja improvizácia :)
Vianočný pečený (môže byť aj varený) čaj
tento recept mám od kamarátky a do tohto obdobia - obdobia adventu je ako stvorený, pretože...