Foto: alalea
Recept z knihy tradičnej rakúskej cukrárne, pre mňa novinka, ktorá je chutná a dobre vyzerá.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu postáť. Košíčky netreba nijako pripravovať, ani vymazať maslom, nelepia sa. Ja som použila aj klasické formičky, aj formičky na muffiny. Tie muffinové boli možno ešte trošku lepšie, lebo neboli také široké. Košíčky s cestom upečieme.
- 2
Upečené košíčky necháme vychladnúť. Potom ich plníme malinovým džemom, tak asi 1/2 lyžičky džemu na jeden košíček, ale samozrejme, ak má niekto rád viac alebo menej, môže si dať podľa seba. V recepte to síce nebolo, no ja som takéto džemové košíčky dala ešte späť do rúry, na najvyššiu mriežku na asi 100°C na pár minút, aby sa lekvár zasušil. Potom už len trošku roztopiť orieškový krém a dozdobiť podľa ľubovôle.
- 3
Urobila som aj menšiu obmenu, časť múky som v recepte nahradila orechami, upiekla košíčky, naplnila malinovým džemom a posypala strúhanými orechmi namiesto nutely, aby tam nebolo už priveľa chutí.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu