Tvarohový závin v okrúhlej forme fotorecept
Foto: luwinka
Ten, kto má rád tvarohové koláče, záviny, tak isto by mu chutilo. My sme si na ňom pochutnali, lebo ho máme radi. Zobraziť celý popisTen, kto má rád tvarohové koláče, záviny, tak isto by mu chutilo. My sme si na ňom pochutnali, lebo ho máme radi. Piekla som ho v okrúhlej forme a preto vzhľadovo pripomína obrovský rožok :-)
porcií
na 200 °C
Suroviny
450 g |
|
20 g |
|
2 PL |
|
200 ml |
|
štipka |
|
1 ks |
|
70 g roztopené |
|
Plnka: | |
250 g |
|
trochu |
|
1 ks |
|
podľa chuti |
|
Na potretie: | |
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Ako prvé si spravíme kvások. Do menšej misky dáme rozmrvené droždie, 1/2 čajovej lyžičky kryštálového cukru, medzi prsty múky a pridáme trochu vlažného mlieka. Necháme nakysnúť. Do veľkej misy dáme múku, štipku soli, kryštálový cukor, žĺtok, roztopené maslo a pridáme kvások. Zvyšné mlieko dolejeme a vymiesime cesto, ktoré necháme nakysnúť na teplom mieste 35 - 40 minút. Prikryjeme ho utierkou.
-
2
Tu vidieť ako cesto nakyslo.
-
3
Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika.
- 4
Plnka: Tvaroh so žĺtkom, s cukrom a nastrúhanou citrónovou kôrou vymiešame nahladko. Rozotrieme plnku po celej ploche plátu. Stočíme do tvaru závinu, boky zahneme smerom do vnútra. Keďže som piekla vo forme, tak som ju vyložila alobalom a pomastila olejom. Položila som do nej závin a vrch popichala vidličkou. Povrch závinu so potrela olejom a dala piecť do rozohriatej rúry .
- 5
Závin sa piekol 35 - 40 minút na 200 stupňov.
- 6
Ešte teplý som ho potrela mliekom a nechala vychladnúť. Po vrchu som ho posypala práškovým cukrom.
- 7
Po vychladnutí som ho pokrájala na kúsky.
- 8
V reze.
- 4
Diskusia k receptu