
Zeleninové morčacie prsia so zeleninou
Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným...

Čučoriedková tvarohová torta
Tortovú formu vyložíme na dne i po stenách piškótami. Želatínu namočíme do vlažného mlieka a necháme...

Dvojfarebné hrebienky
Dlouho jsem se na ten recept dívala do receptů, které mi přišly meilem a říkala...

Držkové rezne či fašírky
Môj syn držkovú nemusí, ale takéto rezne mu chutia. Keďže som nedávno spomínal v komentári,...

Volské oko
Urobiť volské oko nie je až také zložité, ak sa dodržia isté pravidlá. Mne ich...

Čertov rolovaný bôčik
Údené mäso, bylinky, cesnak a feferónky nakrájame nadrobno, zmiešame a dochutíme. Bôčik rozrežeme,...

Rustikálne chlebové žemličky so sušenými rajčinami
Vyše pol roka som nič nepiekla. Bolo to podmienené tým, že okrem histamínu mi začala...

Mramorované pusinky
Tento recept pridávam pre tých, ktorí majú s ich pečením málo skúsenosti. Za moju prvotinu v šestnástke...

Úžasný vyprážaný krém - Crème frite
Jednoduchý, efektrný, super chutný, atraktívny, lacný, neznámy... ešte niekoľko prívlastkov by...

Terinky z mozzarelly a paradajok
Želatínu necháme napučať v studenej vode. Do jednej nádoby vložíme mozzarellu, časť smotany, soľ,...

Rybacia polievka - soupe de poisson
Milujem trhy a tržnice. Tie s rybami a plodmi mora najviac. Ani tentokrát som neodolala......

Bezlepkové pudingovo-tvarohové slimáky
Puding na krém: Z mlieka, Zlatého krému a kryštálového a vanilínového cukru uvaríme hustý puding, ...

Pangas twister
Někdy musím experimentovat, aby trochu lehčí jídlo nějak vypadalo a chutnalo mi. tenhle experiment...

Kuracie prsia v jogurtovo-syrovej perinke
Toto je naš stary a velmi oblúbený recept, lebo je nenáročný a velmi jednoduchý. Používam...

Nepečené dobošové rezy za 20 minút
Tieto rezy som si vymyslela v casovej tiesni a je to vyborny a superrychly recept ktory nasa...

Jahodová polievka
Varí: Jaroslav Žídek, šéfkuchár reštaurácií Camouflage a Flowers v Bratislave

Jelenia roláda plnená tymianom s ovocným ratatouille a vanilkou
Mäso jemne rozklepeme, nasolíme, okoreníme a posypeme lístkami tymianu. Mäso zrolujeme, zviažeme niťou,...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Opitý pomarančový koláč
Tento recept je vhodny na vsedky prilezitosti. Zial fotky sa mi nedaju dat k receptu su moc...

Makový koláč
V sobotu nám išlo na chuť niečo sladké a nevedela som čo na rýchlo upiecť tak ma...

Čokoládovo-bodkované roládky
Vyšľaháme bielka s cukrom na tuhú penu. Žĺtka vymiešame s vodou. Obe hmoty spojíme a...

Jablková plnka v sliepke
Chcem vás vopred upozorniť , že základnou myšlienkou tejto „práce“ bolo : humorne spracovať zadanie na...

Knedličky hop do vody
Je to starý slovenský recept. Najčastejšie si človek spomenie na takéto staré recepty v tedy, keď má...

Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Kapustový prívarok
Kapustu zbavíme hlúbových častí a pokrájame na rezance. Na masti opražíme nadrobno posekanú cibuľu, pridáme...

Závitky z údeného lososa
jedlo je vhodné ako predjedlo alebo ako súčasť sviatočného studeného bufetu.

Gül Böreği
"Gül" znamená v preklade ruža, čiže börek v tvare kvetu. Je to ďalšia z variácií...

Piškótový zákusok
Na tento zákusok si ma získala moja svokra. Je to jednoduchý recept na výbornú maškrtku.