Foto: jody
Klasika a neklasika. A dva recepty z toho istého. Toto je ten druhý. :-)
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dáme variť za hrsť lámanky. Popučený cesnak speníme na troche oleja. Len chvíľočku, kým nezavonia.
-
2
Do vrelej strapačkovej vody, kde sme nechali pár halušiek, pridáme jednu bujónovú kocku a keď sa rozpustí, pridáme opečený cesnak a prisypeme lyžičku papriky. Necháme prevrieť, vypneme a pridáme majorán.
-
3
Do uvarenej a vychladnutej geršľe pridáme strapačkové cesto, ktoré sme si v predchádzajúcom recepte odložili a petržlenovú vňať.
-
4
Z cesta usmažíme malé placečky.
-
5
A už len servírujeme. Dobrú chuť.
Vodu z halusiek vzdy odkladam aj ja, niekedy ju spravim ako cesnacku (papriku vsak nestaci vsypat do vody, treba ju rozpustit v tuku, iba tak vie zo seba vypustit "dusu"), niekedy ako zeleninovo-hribovu alebo drozdovu... Polievky z tohto vyvaru maju taku plnu chut.
A geršľa sú krúpy, aj moja babka ich tak nazyvala.