Králik na červenom víne fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 26. septembra 2014

Mal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to nemá kto doraziť. Tak som sa rozhodol, že Zobraziť celý popisMal som v komore po oslave otvorený alkohol ja tomu moc nedám, taktiež z rodiny to nemá kto doraziť. Tak som sa rozhodol, že ho použijem na varenie králika. Verte a čí nie ono je to ohromné.

6 - 8
porcií
40 minút minút
príprava
100 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

1 1200g
0,4 l suché
0,1 l
0,7 l
1 PL
10 strúčikov
2 ks
2 ks
800 g
400 g
3 PL
2 PL
1 PL
2 ČL
6 ks sušené
6 ks
6 ks
 kúsok
 štipka
100 g sušené
100 g sušené
100 g sušené
100 g sušené
0,4 l
200 g




Postup

  1. 1

    Do malého hrnca dáme variť červene víno s vodkou a pridáme korenie na divinu vylepšené čerstvo pomletím novým korením s borievkami, klinčekmi a celou škoricou. Ak sa to začne vrieť pridáme sušené ovocia chvíľu povaríme to nám vsiakne víno tak zalejeme vodou a odstavíme. Necháme vychladnúť .

    Králik na červenom víne (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Králika očistíme naporcujeme osolíme dáme do hrnca pridáme cibuľu nakrájanú na polmesiac a cesnak na plátky. Vlejeme tam uvarené víno s ovocím riadne premiešame nech sa cesnak a cibuľa dostane ku všetkým kúskom, ktoré musia byť ponorené. Necháme postať 24 hodín.

    Králik na červenom víne (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Na druhy deň králika dáme na pekáč aj s marinádou. Prilejeme vývar a posypeme 1KL mletým čiernym korením pečieme pri 180°C asi 70 minút prikryté ( podľa typu rúry) a potom asi 20 minút odokryte nech za to zapečie. Kto chce môže na zaver mäso vytiahnuť výpek rozmixovať späť mäso vložiť a podávať s knedľou a kapustou. Ja som sa stým neuspokojil vymyslel som iné.

    Králik na červenom víne (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Počas pečenia si udusíme kapustu s cviklou a mrkvou. V hrnci podusíme na oleji červenú cibuľu na ňu dáme nakrájanú na drobno cviklu s mrkvou a kapustou a dusíme. Keď nám po čase sa zmenší objem pridáme rascu,MČK, prelisovaný cesnak, soľ a trochu anízu. Keď je kapusta aj cvikla mäkka pridáme ocot s cukrom a chvíľu ešte podusíme. Ak treba ešte dochutíme a odstavíme.

    Králik na červenom víne (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Tak a môžme podávať ja som k tomu použil dvoj kašu( zo surovín zajkovho jedalnička) tu opíšem na budúce, ako tele novelu. Takže dobrú chuť želám.

Diskusia k receptu

kukulienka71
tá úprava na tanieri je vcelku zaujímavá, nesie prvky umelectva;-) Králik bol iste veľmi chutný, len sa mi to zdá prekombinované to ovocie s prílohou z kapusty, cvikli a mrkvi. Niekedy je menej viac. Na tú kašu budem zvedavá:-)
pusta
chcem sa spýtať, čo rozumieš korením na divinu?
extra hotovú zmes kúpenú? ak áno, tak na čo? však koreniny na divinu už máš uvedené v rozpise surovín nižšie.
nerozumiem tomu v surovinách, lebo korenie na divinu máš jednotlivo rozpísanú v surovinách.
recept na samotného králika sa mi veľmi páči, príloha sa mi vidí prekombinovaná, lebo králik je už korenený a ochutený dosť, podľa môjho názoru postačilo by niečo jemnejšie a jednoduchšie, čo by ladilo s králikom a dalo mu vyniknúť, tú kašu by si mohol rozpísať, vyzerá byť zaujímavá, a stačila by tá kaša ako príloha, môže byť výborná.
patroveckypitrs
pre@ pusta ja si korenie robím sam kupované podľa výrobcu len časť uvedných produktov. Tak preto na čo použijem tam ešte pridám na zvýraznenie chutí. Ja tomu hovorím 100 ľudí 100 chutí.
patroveckypitrs
Tento recept sa dá použiť na divého zajaca. Keď je to hotové ma to chuť s nádychom diviny. Nám to chutilo. Dokonca sa to zjedlo na posedenie, len len že sa každému ušlo.
pusta
@patroveckopytric , podľa môjho názoru je vlastné divé korenie čerstvo vyrobené to najlepšie, potom netreba ešte zvýrazňovať kupovaným.
chválim.
jasne, že na zajaca je úplne ideálne, to korenie, si spravil, teraz som mala na mysli zajaca, nie králika, ale aj králika si viem takto predstaviť - veľmi chutné.
sracz
Výborný variant prípravy zajačiny/králičiny, @patroveckypitrs a umné použitie alkoholu "vodka/víno" v kombinácii korenie/sušené ovocie! Vysoko oceňujem odvahu aj za "šparhétom" a sám naozaj rád a často improvizujem. Tento Tvoj ***** rcp určite prevonia každú domácnosť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia