Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami fotorecept
Foto: katarinalucanova
Veľmi chutná a rýchla hrnčeková bublanina z kyslého mlieka s jahodami a rebarborou.
30
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
20 minút
na 170 °C
na 170 °C
Suroviny
1 hrnček (250 ml) |
|
1 hrnček |
|
2 hrnčeky |
|
2 ks |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 bal. |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 hrnček (nakrajané) |
|
1 hrnček (nakrájaná) |
|
Postup
-
1
Hrnček má objem 250 ml. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a škoricovým cukrom do peny. Pridáme acidko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Na menšie kúsky nakrájame aj jahody.
-
2
Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravené cesto. Na cesto poukladáme jahody s rebarborou. Upečieme (20 minút na 170 °C).
-
3
Dobrú chuť.
Diskusia k receptu