Jahodový koláč
Jahodový koláč

Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami fotorecept

katarinalucanova - fotkakatarinalucanova, 15. júna 2024

Veľmi chutná a rýchla hrnčeková bublanina z kyslého mlieka s jahodami a rebarborou.

30
porcií
10 minút
príprava
20 minút
na 170 °C

Suroviny

1 hrnček (250 ml)
1 hrnček
2 hrnčeky
2 ks
1/2 hrnčeka
1 bal.
1 ČL
1 ČL
1 hrnček (nakrajané)
1 hrnček (nakrájaná)




Postup

  1. 1

    Hrnček má objem 250 ml. Vajíčka vyšľaháme s kryštálovým a škoricovým cukrom do peny. Pridáme acidko, olej a múku zmiešanú s práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Rebarboru ošúpeme a nakrájame na kocky. Na menšie kúsky nakrájame aj jahody.

    Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Plech vymastíme maslom a vysypeme múkou. Vlejeme pripravené cesto. Na cesto poukladáme jahody s rebarborou. Upečieme (20 minút na 170 °C).

    Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dobrú chuť.

    Hrnčeková bublanina s rebarborou a jahodami (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia