Vyprážaná korenená ryba fotorecept

methi - fotkamethi, 15. októbra 2013
Vyprážaná korenená ryba (fotorecept)
Foto: methi

Suroviny

 použila som Silver Pomfret
 na rybu
obal:
1,5 PL
1/3 ČL
1 ČL
1 ČL
 štipka, do obalu
 na vysmážanie




Postup

  1. 1

    Rybku umyjeme a osusime. Osolime a kvapneme na nu niekolko kvapiek citronovej stavy. Nechame 10 minut postat.

    Vyprážaná korenená ryba (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial si v miske zmiesame korenie...

    Vyprážaná korenená ryba (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ... s kukuricnym skrobom a stipkou soli.

    Vyprážaná korenená ryba (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Olej v hlbsej panvici poriadne zohrejeme. Ked je horuci, kusky rybky obalime v pripravenej korenenej zmesi...

    Vyprážaná korenená ryba (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ... a ihned vkladame do oleja. Vyprazime z oboch strane na silnom ohni do hneda.

    Vyprážaná korenená ryba (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pomfret.

    Vyprážaná korenená ryba (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

starykuchar
Neviem,čo je "vysmážaná" ,ale viem,čo je vyprážaná ryba. Pokiľ viem tak na Slovensku vyprážame. Vysmážajú za riekou Moravou. Dobrú chuť !
izabella929
tvoje rybky vyzerajú veľmi chutne...) vidieť , že sú čerstvé, takto ich u vás predávajú, to, je super.-)
marianne

:-)))
takuto rybku kedykolvek @miska ,ten obal na rybu moze byt vyborny,v skrobe vyskusam...vysmazit, aj u nas sa pouzivalo slovo vysmazit,sa cudujem,ze nas za rieku Moravu nevyhnali:-))....
methi
U nas doma teraz bezne "fry", ale tak pre pokoj duse... :)
ajay
"starykuchar" - toto je kucharska stranka a nie gramaticka stranka.
Len tak mimochodom kazda oblast (kraj) na Slovensku ma svoje narecie.
Velakrat ked citam recepty na varecha som prekvapena kolko vyrazov nasa Slovencina ma.
Len tak mimochodom u nas doma tiez sme pouzivali vysmazat.
Vyborny recept, ja tak isto rada pouzivam besan - cicerovu muku alebo len hladku muku namiesto skrobu.
irenaw
mám takúto rybu radšej ako v trojobale, zatiaľ iba zaužívaný stereotyp s múkou, opáčim so škrobom :-) btw pravidlá slovenského pravopisu vydanie 2010 poznajú smažiť aj vysmážať ;-)
methi
:)
Ked som tak rychlo rolovala dolu receptom, pozeram, ze 3.8 hviezdicky. Mna by zaujimalo ako ludia hviezdickuju recepty (lebo ja to pouzivam, az ked uvarim). To je vyjadrenie sympatii osobe, co recept pridala? Zaujimava funkcia ;)
marianne
ked sa mi nieco mimoriadne paci,ze waaaw factor,tak dam 5*. ine nedavam,bud 5*alebo nic:-))
methi
Toto je napr. podla mna velmi chutne jedlo  varecha.pravda.sk/recepty/kari-sosovica-s-mrkvou-a-hrasko...
a ze 3 hviezdy... a kopec dalsich takych vybornych receptov, co som videla a ludia to hodnotia bez toho, aby skusili. Proste bud je im clovek nesympaticky, alebo je to pre nich nezvycajne jedlo., tak to nemoze chutit dobre. Nebolo by lepsie hodnotit jedla po uvareni, aby boli hodnotene objektivne a to hodnotenie dalsim ludom aj nieco dalo? Neviem, mozno sa v tom nevyznam a nerozumiem tomu...
marianne
U mna to nie je o sympatiach,dam 5* a ani neviem komu.Dam ich vtedy,ked je ten recept pre mna sity....ono by to mozno fungovalo po odsusani,ale neviem ako casto by sa hviezdickovalo,lebo niekedy vyskusam aj 3 recepty tyzdenne a niekedy ani jeden za pol roka...niekto len uklada a nevari,niekto vari a nehviezdickuje,ale napise ako to dopadlo,pripadne odfoti...
methi
Jasne chapem. Priznam sa, ze tiez som ohviezdickovala par receptov bez skusania, pretoze vyzerale perfektne a podla surovin a sposobu to muselo naozaj vyborne chutit. Ale niekedy mam pocit, ze ide naozaj len o tie sympatie. Mozno sa mylim.
pusta
@methi , ja hviezdičkujem, až ked si daný recept prečítam a hodnootím, aj napíšem, ako som hodnotila.
všimla som si však, že ak dostanem opakovane 5***** a v dohľade sa nacháídza práve niekto, komu nie som sympatická, tak bez ohľadu na kvalitu receptu samotného mám napr. 4x5 z 20 celkom, v tej chvíli
zrazu 4,2, to znamená 4x5+1= 21 a 21:5=4,ľ.
teda je to aj o sympatiách, ak ťa niekto nemá v láske, tak skokom dole idú body.
ak tých neprajníkov je poblíž viac, tak zrazu je pokles oveľa prudkejší, hoci žiaden koment nepribudol :D
ale to im nedochádza, že vôbec nie je ťažké na to prísť:-) tak je to.
alebo ako si správne poznamenala, dá sa to i pekne zneužiť. :D
preto by bolo dobré, ak by sa v každom komente presne napísalo, koľko bolo hviezdičiek udelených a ešte lepšie, ak by sa bez autorizovaného komentu udeľovať nedalo.
methi
No ale tym potom nepomahaju dalsim, co si recept najdu a mozno pozru na hviezdicky, ze ako je hodnoteny, ci je dobry. Ja sa niekedy pozriem, ale prisla som na to, ze sa to neda brat vazne, pretoze to nie je znamka toho jedla a nehodnoti sa jedlo ako take. Skoda. Napr. viem, ze pretoze taky @eraserhead je kriticky, tak ho vela ludi asi moc nemusi. Dokazuje to hodnotenie aj tu  varecha.pravda.sk/recepty/cierne-spagety-s-krevetami/4277...
Vyborny recept. Mozno kritizuje, ale je rozdiel medzi kritikom - ofrflavacom, co chodi len rypat a medzi kritikom, ktory nas moze vela naucit.
irenaw
ak je recept veľmi prácny, alebo zo surovín, ktoré mi doma neprejdú, tak ho asi variť nebudem. ale ak sa mi páčia suroviny a spracovanie, hviezdičkujem. myslím, že je mi jedno, kto recept vložil, skôr určití ľudia dostali do vienka podobnú sadu chuťových pohárikov ako ja ;-)
irenaw
určite nevyberám recept podľa počtu * ale verím, že to môže niekoho ovplyvniť. ale je to čudné meradlo, veď množstvo receptov bolo pridaných pred zavedením *. mňa skôr zaujímajú komentáre, aj to nie príliš. naposledy som piekla bábovku, ktorá mala veľmi dobré a veľmi zlé komentáre. veď je to aj tak individuálne, mne chutí niečo, čo iný ofrfle, že nič horšie nikdy neochutnal...
methi
Ja si tiez vyberam podla surovin a potom citam komentare, lebo niekedy je v nich dobre doplnenie (ako napr. dnes som nasla recept na jablkove pite a @marienka tam vyborne radila pod nim). Len mi to dnes tak udrelo do oci, ze este len som dnes ten recept dala a aha ho, uz je aj hodnoteny.
irenaw
som si uvedomila, že predtým som viac komentovala, čo sa mi páči, teraz hviezdičkujem
irenaw
uff, tak to je trochu silná teória, že niekto pridá 1* aby znížil priemer. čo ma neosloví, tomu nedám predsa žiadnu. zas takú váhu by som tým * neprikladala, hádam si nikto nesleduje priemer pri svojich receptoch, veď to nemá žiadnu skutočnú výpovednú hodnotu o kvalite receptu. len taká zábavka na Vareche. či to len ja k tomu pristupujem tak ľahkovážne?
marianne
mne sa niekedy zda,mozno len zda:-) ze napriklad aj sa recept paci,otvori sa,ale osoba je nesympaticka,tak sa dotycny nevyjadri,nech by bol ten recept akokolvek dobry,lebo vsak sme sa niekedy v minulosti rafli,alebo sme v bojovom stave....a niekedy sa chvali vsetko zaradom,lebo sme kamarati...ALE ja by som to nevycitala,ludia si tu utvorili priatelstva a len diskutuju,zastanu sa navzajom,je to citit pri citani...mne osobne to neprekaza
salinka
Ten posledný obrázok vo mne evokuje obdobie dovoleniek, kedy sa veľmi rada prechádzam po miestnych bazároch a obdivujem takéto čerstvé rybky. Ani jeden deň nevynechám nejaké rybie jedlo. Túto tvoju zmes na obaľovanie určite vyskúšam. A už teraz ti dávam ***** a jednu navyše:-)
marianne
koniec koncov mame tu svoje krvne skupiny a vtedy sa oko prizmuri:-) mne skor zacina prekazat to,ze sa beru veci niekedy tak smrtelne vazne,ze sme ochotni uz ist za to povestne odtál-potál,cervene sukno pred ocami a ides,kto z koho...ale na druhej strane,sak nuda by bola...:-))
irenaw
čudné sú niekedy ľudské pohnútky, asi máš pravdu... netreba to tu brať príliš vážne ;-)
irenaw
;-))) "skutočné" emócie na tanieri ;-)))
marianne
no a teraz sa vad!:-) sak za to tvoje makove mlieko som Ti ani 5* nedala a v chladnicke je non-stop,keby si aj vegetovu polievku s margarinom navarila,vsetko Ti je odpustene:-DD
methi
Sak ja nic, len som si povedala nazor a ta ryba preto nechuti o nic horsie :)
methi
Aspon sme si pokecali. Dobru noc :)
irenaw
@marianka ty si tomu dala, notebook sa mi natriasa, ani písať neviem, veď som pozerala, čo má to mlieko taký slabý priemer :-))) @miska pekné sny ;-)
methi
No nie, ze tu teraz budete len na hviezdy kukat! Treba vyliezt na balkon a kukat na nocnu oblohu... trocha romantiky :)
caterina
Miska, u nas zamracene, mozem ja kukaat na tu oblohu :))) ale nie, z hviezdiciek a komentarov si netreba robit tazku hlavu, to by sa jeden aj zlakol (aj dvaja). Ked je jedlo dobre, kazdy to vidi :) len som sa chcela spytat...nedokazem tu zohnat mlety koriander, da sa nahradit petrzlenovou vnatou alebo je to prilis odlisna chut? dakujem
marianne
idem ti napravit priemer:-)) to je moja povinnost!! @miska ako by povedali Poliaci-guvno vidno-zamracene....
veronika353
Ahoj Miška,recept na tvoji rybku je uložený,ještě musím koupit kurkumu a jde se na to:-)))
tiginko
to musia byť parádne voňavé rybky! Používam tiež škrobovú múčku skôr s typicky "slovenskou" kombináciou korenín - paprika, čierne korenie a rasca, ale určite vyskúšam aj túto "exotickejšiu" verziu. A čo sa týka hviezdičiek, som sa poriadne nasmiala pri predstave, že niekto chodí a dáva 1 hviezdičku aby niekomu akože pohoršil :-) Čo by z toho kto mal?? Mne keď sa recept veľmi páči a nezabudnem, tak dám 5 hviezdičiek. Aj tak nemajú vôbec žiaden význam. Miška neviem, či @Daniella9 neuverejnila ten recept ešte pred hviezdičkovou érou, už si nepamätám, kedy vypukla, možno preto nemá viac...
methi
Jojha my sme sa s tymi * asi nepochopili, lebo mam z toho teraz pocit, ze tu len sedim a striehnem na * :D No nevadi, uz sa mi to nechce rozoberat. Asi som to blbo napisala, ze to tak vyznelo. @caterina nemas ani semienka koriandra? Tie staci podrvit. @marianne u nas guvno vidno, hned ako zapadne slnko. U nas nezapada pomaly za horizont. Zrazu clupne, jak keby zhasol a na nasej ulici ziadne osvetlenie.
elixir
@methi tiež hviezdičkujem až po vyskúšaní... ale aj tak každý hviezdičkuje iným spôsobom :) Bo nik naozaj nevysvetlil, aká bola idea hviezdičiek a ako ich používať.
evusik
myslím, že idea hviezdičkovania nie je žiadna, je to len také panské huncúctvo :-)
@miska tiež vysmážam takto rybku ale iba v múke a korenie tak ako @tiginko ale robím tak naše sladkovodné ryby, neviem či sa to tam viac hodí, lebo inak som nerobila... ale ty si robila morskú rybu tak tam by som to veru vyskúšala podľa teba :-) lebo sa mi to páči a vysmážané ryby ľúbim....
irenaw
@elixir mláďatko optimistické :-) aj keby vysvetlili, aj tak by každý hviezdičkoval od buka do buka ;-)))
boxik
Nádherná rybička až sa mi slinky zbiehajú .Mne vôbec nevadí že je vysmážaná už len preto lebo slovenský pravopis tieto dve slová teda vyprážať a vysmážať pokladá za synonymá , teda slová s rovnakým významom.
Slovník slovenského jazyka: smažiť, -í, -ia nedok. (čo i bezpredm.) opekať v rozpálenom tuku, vyprážať: s. mäso, ryby;
Varí, smaží, škvarí sťa o fašiangoch. (Kukučín.);
Tá malá inštruktáž patrí nicku starykuchar , ktorý síce neuverejnil ani jeden recept ,ale podobných pripomienok mal už niekoľko a akosi nezaregistroval že tu je to predovšetkým o varení a inšpiráciach po zhliadnutí zverejnených receptov.


opak. smažievať, -a, -ajú

viera1
@methi my,skúsenejší si môžme dovoliť dať hviezdičky aj bez toho,aby sme jedlo pripravili.Pred pár dňami,tu bola vyprážaná ryba,ktorá už na fotke vyzerala,že je mastná (zlá technológia vyprážania) a kašu keď videl môj syn,tak toto ani nemôžem napísať.Áno,recept by si zaslúžil ohviezdičkovať,ale to,čo z neho dotyčná stvorila,by muselo ísť na mínusy.Ja osobne mám veľmi rada tvoje recepty,pozriem si aj tvoju stránku a vždy ma potešíš.Želám všetko dobré.
methi
Vdaka, vsetko dobre aj tebe. Tvoj nazor beriem. Ja mam este malo odvarene :)
evanaaa
@methi , Miška, vidím, že si dala dosť štipľavinky, detičky to jedia? Ja tiež dávam chilly, kde sa len dá a takto podobne si robievam aj ja panýr, teraz ak budem robiť, skúsim podľa teba, pokiaľ mi to suroviny dovolia.
No a k tým hviezdičkám: Podľa mňa - je to ohodnotenie receptu po jeho prečítaní, ako s akomu páči a podľa toho dá aj hviezdičky - od jedna po päť, nemusí byť vždy len tých 5, ale zasa málo hviezdičiek neznamená, že recept sa nepáči, ja napríklad málokedy hodnotím, aj keď sa mi páči, buď zabudnem alebo jednoducho sa i nechce "známkovať". A ten počet, to je priemer hviezdičiek ako to vychádza na jedného hodnotiaceho. Ale aj v redakcii by mali napísať ako sa s tým pracuje, lebo to je len moja domnienka. A rybkám - dobrú chuť!
julica
Pekna rybka, dala by som si aj hned. Inac asi budem zniet odveci, ale kde sa pridavaju hviezdicky?
tatranocka
@julica hneď pod receptom máš "Páči sa ti tento recept?" a je tam päť hviezdičiek.Kliknutím na piatu dávaš najvyššie hodnotenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia