Foto: methi
Suroviny
použila som Silver Pomfret |
|
na rybu |
|
|
|
obal: | |
1,5 PL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka, do obalu |
|
na vysmážanie |
|
Postup
-
1
Rybku umyjeme a osusime. Osolime a kvapneme na nu niekolko kvapiek citronovej stavy. Nechame 10 minut postat.
-
2
Zatial si v miske zmiesame korenie...
-
3
... s kukuricnym skrobom a stipkou soli.
-
4
Olej v hlbsej panvici poriadne zohrejeme. Ked je horuci, kusky rybky obalime v pripravenej korenenej zmesi...
-
5
... a ihned vkladame do oleja. Vyprazime z oboch strane na silnom ohni do hneda.
-
6
Pomfret.
:-)))
takuto rybku kedykolvek @miska ,ten obal na rybu moze byt vyborny,v skrobe vyskusam...vysmazit, aj u nas sa pouzivalo slovo vysmazit,sa cudujem,ze nas za rieku Moravu nevyhnali:-))....
Len tak mimochodom kazda oblast (kraj) na Slovensku ma svoje narecie.
Velakrat ked citam recepty na varecha som prekvapena kolko vyrazov nasa Slovencina ma.
Len tak mimochodom u nas doma tiez sme pouzivali vysmazat.
Vyborny recept, ja tak isto rada pouzivam besan - cicerovu muku alebo len hladku muku namiesto skrobu.
Ked som tak rychlo rolovala dolu receptom, pozeram, ze 3.8 hviezdicky. Mna by zaujimalo ako ludia hviezdickuju recepty (lebo ja to pouzivam, az ked uvarim). To je vyjadrenie sympatii osobe, co recept pridala? Zaujimava funkcia ;)
a ze 3 hviezdy... a kopec dalsich takych vybornych receptov, co som videla a ludia to hodnotia bez toho, aby skusili. Proste bud je im clovek nesympaticky, alebo je to pre nich nezvycajne jedlo., tak to nemoze chutit dobre. Nebolo by lepsie hodnotit jedla po uvareni, aby boli hodnotene objektivne a to hodnotenie dalsim ludom aj nieco dalo? Neviem, mozno sa v tom nevyznam a nerozumiem tomu...
všimla som si však, že ak dostanem opakovane 5***** a v dohľade sa nacháídza práve niekto, komu nie som sympatická, tak bez ohľadu na kvalitu receptu samotného mám napr. 4x5 z 20 celkom, v tej chvíli
zrazu 4,2, to znamená 4x5+1= 21 a 21:5=4,ľ.
teda je to aj o sympatiách, ak ťa niekto nemá v láske, tak skokom dole idú body.
ak tých neprajníkov je poblíž viac, tak zrazu je pokles oveľa prudkejší, hoci žiaden koment nepribudol :D
ale to im nedochádza, že vôbec nie je ťažké na to prísť:-) tak je to.
alebo ako si správne poznamenala, dá sa to i pekne zneužiť. :D
preto by bolo dobré, ak by sa v každom komente presne napísalo, koľko bolo hviezdičiek udelených a ešte lepšie, ak by sa bez autorizovaného komentu udeľovať nedalo.
Vyborny recept. Mozno kritizuje, ale je rozdiel medzi kritikom - ofrflavacom, co chodi len rypat a medzi kritikom, ktory nas moze vela naucit.
@miska tiež vysmážam takto rybku ale iba v múke a korenie tak ako @tiginko ale robím tak naše sladkovodné ryby, neviem či sa to tam viac hodí, lebo inak som nerobila... ale ty si robila morskú rybu tak tam by som to veru vyskúšala podľa teba :-) lebo sa mi to páči a vysmážané ryby ľúbim....
Slovník slovenského jazyka: smažiť, -í, -ia nedok. (čo i bezpredm.) opekať v rozpálenom tuku, vyprážať: s. mäso, ryby;
Varí, smaží, škvarí sťa o fašiangoch. (Kukučín.);
Tá malá inštruktáž patrí nicku starykuchar , ktorý síce neuverejnil ani jeden recept ,ale podobných pripomienok mal už niekoľko a akosi nezaregistroval že tu je to predovšetkým o varení a inšpiráciach po zhliadnutí zverejnených receptov.
opak. smažievať, -a, -ajú
No a k tým hviezdičkám: Podľa mňa - je to ohodnotenie receptu po jeho prečítaní, ako s akomu páči a podľa toho dá aj hviezdičky - od jedna po päť, nemusí byť vždy len tých 5, ale zasa málo hviezdičiek neznamená, že recept sa nepáči, ja napríklad málokedy hodnotím, aj keď sa mi páči, buď zabudnem alebo jednoducho sa i nechce "známkovať". A ten počet, to je priemer hviezdičiek ako to vychádza na jedného hodnotiaceho. Ale aj v redakcii by mali napísať ako sa s tým pracuje, lebo to je len moja domnienka. A rybkám - dobrú chuť!