Lotky fotorecept

renama - fotkarenama, 1. februára 2012
Lotky (fotorecept)
Foto: renama

Rýchle raňajky, či sladká večera ;) Toto sme jedávali keď sme boli deti pri babke na Morave a stráááášne nám chutilo................po toľkých rokoch som Zobraziť celý popisRýchle raňajky, či sladká večera ;) Toto sme jedávali keď sme boli deti pri babke na Morave a stráááášne nám chutilo................po toľkých rokoch som vylovila recept v pamäti skúsila upiecť pre svoje deti a len tak sa oblizovali. Tak túto dobrotu posúvam ďalej.

5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

 podľa potreby
  surové
štipka
250 g
 (na posypanie)




Postup

  1. 1

    Z uvedených surovín urobíme vláčne cesto presne ako na palacinky, len miesto mlieka dáme vodu. Ja som pridala miesto hladkej múky, múku celozrnnú. Pečieme na sucho, babka piekla na takom kruhu na sporáku, ja som robila na teflónovej panvici bez pridania oleja. Po upečení potrieme rozpustením maslom a posypeme práškovým cukrom (ja som doň dala aj vanilku). Ukadáme na seba a oni sa tak omastia a osladia. A už len papkáme.......................Dobrú chuť ;)

    Lotky (fotorecept) - obrázok 1

Diskusia k receptu

45678
@renama , pamätám si na túto maškrtu z detstva, žiaľ, moje deti som na to nenalákala, ale mne si to primomenula - ďakujem a už dnes večer budem "kúzliť"
9153_1557420417 - profilový obrázok
pn
pn
@renama ,chcela som sa spytat ci aj to maslo(250g)ide do cesta alebo len na potretie???
renama
@pn maslo rozpustené len na potretie, do cesta nejde žiadne
bejgi
ďakujem@renama , pripomenula si mi babinku moju, na večeru ich robila :)
regi21
uz davno som ich nemala.......urcite si ich dam napiect.......
maminka1
aj ja ich robievam ked sa mi zvysi zemiakova kasa, moja babka ich robievala zo zemiakov ale do tych nejdu vajicka len hladka muka a piekla ich na ich starej klasickej 'mašine' na drevo a chutili fantasticky...ja ich peciem na kovovej platni na sporaku ;-)
renama
@maminka1 nemyslíš náhodou lokše? ;) Aj tie robím, ale toto sú lotky, kde do cesta ide len múka a voda..............ale vyzerajú ako lokše :)
lia66
Že lotky-absolútne nepoznááám...u nás sa robili také placky, ktoré sa smažili na suchej peci:boli v tom len uvarené, postrúhané zemky, soľ a múka...dali sa jesť na sladko, ale kľudne aj s džemom...spomienky:)))...rcp si ukladám, vyskúšam!!!
janikbj
fajnučko to vyzerá. určite niekedy skúsim. podľa mňa veľmi univerzálne placky, viem si ich predstaviť aj na slano, naplnené ako tortily alebo naplnené nejakou dusenou zeleninou alebo mäsom (my sme doma viac na slané ako sladké hlavné jedlá, to preto tak špekulujem :-),no akokoľvek. paráda, ďakujem za recept
tati2008
Pre mňa sú to ako palacinky bez mlieka.Dnes som spravila a sú výborné.Ja som nepotierala maslom ,len som dala lekvár ako na pravé palacinky.Odporúčam všetkým.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia