Foto: glosterka
Dávam vám tip na rýchly, jednoduchý, diétny a zdravý obedík alebo večeru. Halušky na bezlaktózový spôsob. ;-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Zo surovín si vypracujeme cesto. Dáme si variť vodu do väčšieho hrnca. Keď voda vrie, pridáme 2 ČL soli a stíšime plameň. Na hrniec si dáme haluškáreň, dáme do nej časť cesta, premiešavame a robíme halušky. Plameň zosilnieme, opäť premiešame a cesto necháme prejsť varom cca 5-7 minút. Potom halušky vyberieme so sitkom. Odložíme ich do väčšej misky, prikryjeme a necháme v teple. Postup opakujeme, kým sa nám minie cesto.
- 2
Halušky naberieme na taniere, každú porciu polejeme sojakrémom a posypeme pažítkou alebo petržlenovou vňaťkou. Kto má rád halušky s opraženou slaninkou a môže ju, nech si dopraje aj tú. :-) Dobrú chuť :-).
- 3
Obmena: Robievam jemnejšiu variantu cesta tak, že na váhu dám 2 PL špaldovej celozrnnej múky a zvyšok dosypem hrubu múku tak, aby bolo všetkého 200 g.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu