Išelské tortičky bez lepku
Foto: novalim
Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s
kakaovým práškom a mandľami. Zobraziť celý popisLinecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s
kakaovým práškom a mandľami. Upečené kolieska sme naplnili voňavým rumovo-orechovým krémom a obliali sme ich
čokoládovou polevou. Výsledok boli neuveriteľne chrumkavé a lahodné Išelské tortičky bez lepku. Vyskúšajte aj vy a určite si ich
zaradíte medzi vaše obľúbené vianočné recepty.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
Na cesto: | |
1 bal. |
|
20 g |
|
20 g mleté |
|
Na orechovo-rumovú plnku: | |
150 g (izbovej teploty) |
|
100 g |
|
2 PL |
|
6 kopcovitých PL mleté |
|
2 PL |
|
Na polevu: | |
150 g |
|
30 g |
|
3-4 PL |
|
Na posypanie: | |
(nasekané) |
|
Postup
-
1
Linecké cesto vyberieme vopred z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť. Ručne ho premiesime a zapracujeme doň kakao a mleté mandle. Dôkladne vymiesime, aby sa suroviny s cestom dobre prepojili.
- 2
Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a ozdobným kolieskom vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút.
- 3
Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme marhuľový lekvár, rum, orechy a premiešame. Orechovým krémom natierame kolieska vždy zo spodnej (škaredšej) strany a vždy dve zlepíme dohromady.
- 4
Čokoládu s maslom a kokosovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.
- 5
Koláčiky namáčame jednou stranou v poleve, necháme dobre odkvapkať a uložíme na mriežku. Posypeme nasekanými vlašskými orechami. Skladujeme ideálne v plechovej nádobe.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu