Bezlepkové drobné pečivo
Bezlepkové drobné pečivo

Išelské tortičky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 10. decembra 2023. Komerčný recept.
Išelské tortičky bez lepku
Foto: novalim

Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s kakaovým práškom a mandľami. Zobraziť celý popisLinecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s kakaovým práškom a mandľami. Upečené kolieska sme naplnili voňavým rumovo-orechovým krémom a obliali sme ich čokoládovou polevou. Výsledok boli neuveriteľne chrumkavé a lahodné Išelské tortičky bez lepku. Vyskúšajte aj vy a určite si ich zaradíte medzi vaše obľúbené vianočné recepty.
Zdroj: www.novalim.sk

20-24
porcií
50 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
1 bal.
20 g
20 g mleté
Na orechovo-rumovú plnku:
150 g (izbovej teploty)
100 g
2 PL
6 kopcovitých PL mleté
2 PL
Na polevu:
150 g
30 g
3-4 PL
Na posypanie:
 (nasekané)




Postup

  1. 1

    Linecké cesto vyberieme vopred z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť. Ručne ho premiesime a zapracujeme doň kakao a mleté mandle. Dôkladne vymiesime, aby sa suroviny s cestom dobre prepojili.

  2. 2

    Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a ozdobným kolieskom vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút.

  3. 3

    Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme marhuľový lekvár, rum, orechy a premiešame. Orechovým krémom natierame kolieska vždy zo spodnej (škaredšej) strany a vždy dve zlepíme dohromady.

  4. 4

    Čokoládu s maslom a kokosovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.

  5. 5

    Koláčiky namáčame jednou stranou v poleve, necháme dobre odkvapkať a uložíme na mriežku. Posypeme nasekanými vlašskými orechami. Skladujeme ideálne v plechovej nádobe.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia