Išelské tortičky bez lepku
	                                    Linecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s 
kakaovým práškom a mandľami.  Zobraziť celý popisLinecké cesto sa dá pri vianočnom pečení variovať na stovky spôsobov. My sme to naše bezgluténové chladené zmiešali s 
kakaovým práškom a mandľami.  Upečené kolieska sme naplnili voňavým rumovo-orechovým krémom a obliali sme ich 
čokoládovou polevou. Výsledok boli neuveriteľne chrumkavé a lahodné Išelské tortičky bez lepku. Vyskúšajte aj vy a určite si ich 
zaradíte medzi vaše obľúbené vianočné recepty.					                                
					                                
Zdroj: www.novalim.sk	                                
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Na cesto: | |
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g | 
                                                             | 
                                                    
| 20 g mleté | 
                                                             | 
                                                    
| Na orechovo-rumovú plnku: | |
| 150 g (izbovej teploty) | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 kopcovitých PL mleté | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na polevu: | |
| 150 g | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 3-4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Na posypanie: | |
| (nasekané) | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Linecké cesto vyberieme vopred z chladničky a necháme pri izbovej teplote povoliť. Ručne ho premiesime a zapracujeme doň kakao a mleté mandle. Dôkladne vymiesime, aby sa suroviny s cestom dobre prepojili.
- 2
 Cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm a ozdobným kolieskom vykrajujeme koláčiky, ktoré ukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C asi 10 minút.
- 3
 Na plnku vyšľaháme maslo s cukrom do peny. Pridáme marhuľový lekvár, rum, orechy a premiešame. Orechovým krémom natierame kolieska vždy zo spodnej (škaredšej) strany a vždy dve zlepíme dohromady.
- 4
 Čokoládu s maslom a kokosovým tukom roztopíme vo vodnom kúpeli. Necháme vychladnúť.
- 5
 Koláčiky namáčame jednou stranou v poleve, necháme dobre odkvapkať a uložíme na mriežku. Posypeme nasekanými vlašskými orechami. Skladujeme ideálne v plechovej nádobe.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


Diskusia k receptu