Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Cuketu nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom pridáme mätu, mladé listy repy, čierne olivy a zľahka premiešame rukou.
- 2
Rozprestrieme na tanier, preložíme plátkami prosciutta a pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.
- 3
Náš tip: Cuketa je bohatá na karotény a horčík, vápnik, železo, selén, vitamín C, B1, B2 a provitamín A, ktorý patrí k najrýchlejším biologicky aktívnym látkam. Mnohé z týchto látok sa nachádzajú bezprostredne pod šupkou, preto cukety pripravujeme pokiaľ možno dobre umyté, nešúpané, tepelne čo najšetrnejšie a čo najkratšiu dobu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu