Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami

redakcia - fotkaredakcia, 2. septembra 2009
Šalát s prosciuttom, cuketou a čiernymi olivami
Foto: Pravda, Ivan Majerský
4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

200 g
400 g
3 PL
3 PL
3 vetvičky
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Cuketu nakrájame na tenké plátky, pokvapkáme vínnym octom, olivovým olejom a ochutíme. Potom pridáme mätu, mladé listy repy, čierne olivy a zľahka premiešame rukou.

  2. 2

    Rozprestrieme na tanier, preložíme plátkami prosciutta a pokvapkáme balzamikovým octom a olivovým olejom.

  3. 3

    Náš tip: Cuketa je bohatá na karotény a horčík, vápnik, železo, selén, vitamín C, B1, B2 a provitamín A, ktorý patrí k najrýchlejším biologicky aktívnym látkam. Mnohé z týchto látok sa nachádzajú bezprostredne pod šupkou, preto cukety pripravujeme pokiaľ možno dobre umyté, nešúpané, tepelne čo najšetrnejšie a čo najkratšiu dobu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia