Foto: patroveckypitrs
V tomto teple som si urobil rizoto, ktoré je dosť rýchlo uvarené a je ľahšie stráviteľné.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravím si suroviny na rizoto.
-
2
Do hlbšieho (3 l) hrnca dám rozvariť vodu so soľou a vegetou. Ryžu si opláchnem v sitku. Mrkvu očistím a nastrúham. Keď sa voda rozvarí, dám do nej variť ryžu a mrkvu. Tak na 15 minút.
-
3
Teraz si očistím šampiňóny a pokrájam na štvrťky.
-
4
Do druhého hrnca dám zohriať maslo a začnem na ňom pražiť šampiňóny. Tak asi 7 -8 minút.
-
5
Teraz pridám na šampiňóny mleté mäso a ďalej pražím a miešam. Osolím, okorením a dám trochu rasce. Tak po 3 minútach zmiernim teplotu na sporáku, prikryjem hrniec pokrievkou a nechám dusiť tak 8 minút. Hríby pustili šťavu, tak to neprihorí.
-
6
Zatiaľ sa nám ryža s mrkvou uvarili. Zlejem vodu cez sitko a ryžu dám do väčšej misy, do ktorej potom primiešam aj mäso s hríbmi.
-
7
Ak je už mäso na skus hotové a hríby tiež, tak to pridám k ryži a dobre premiešam, pripadne dosolím a okorením.
-
8
Ak to všetko je správne ochutené, môžem servírovať, pridám na tanier sezónnu zeleninu. Môžeme sa s chuťou pustiť jesť. Tak želám dobrú chuť, nech Vám to chutí ako u nás.
So sampionami je to ako s vajickami- cim dlhsie ich varis , tym su tvdsie :-) Naozaj ! Skus ich iba narychlo orestovat par minut a uvidis ten rozdiel .Budu akurat .