Rýchle urobené rizoto fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 22. júla 2015

V tomto teple som si urobil rizoto, ktoré je dosť rýchlo uvarené a je ľahšie stráviteľné.

4 - 6
porcie
15 minút minút
príprava
30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

1 šálka asi 3 dcl
0,5 kg (mix)
250 g
2 ks (stredne veľká)
50 g
1 ČL

Online leták

Postup

  1. 1

    Pripravím si suroviny na rizoto.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do hlbšieho (3 l) hrnca dám rozvariť vodu so soľou a vegetou. Ryžu si opláchnem v sitku. Mrkvu očistím a nastrúham. Keď sa voda rozvarí, dám do nej variť ryžu a mrkvu. Tak na 15 minút.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Teraz si očistím šampiňóny a pokrájam na štvrťky.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do druhého hrnca dám zohriať maslo a začnem na ňom pražiť šampiňóny. Tak asi 7 -8 minút.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Teraz pridám na šampiňóny mleté mäso a ďalej pražím a miešam. Osolím, okorením a dám trochu rasce. Tak po 3 minútach zmiernim teplotu na sporáku, prikryjem hrniec pokrievkou a nechám dusiť tak 8 minút. Hríby pustili šťavu, tak to neprihorí.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zatiaľ sa nám ryža s mrkvou uvarili. Zlejem vodu cez sitko a ryžu dám do väčšej misy, do ktorej potom primiešam aj mäso s hríbmi.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ak je už mäso na skus hotové a hríby tiež, tak to pridám k ryži a dobre premiešam, pripadne dosolím a okorením.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ak to všetko je správne ochutené, môžem servírovať, pridám na tanier sezónnu zeleninu. Môžeme sa s chuťou pustiť jesť. Tak želám dobrú chuť, nech Vám to chutí ako u nás.

    Rýchle urobené rizoto (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

amilka2
Ja by som to varila v jednom hrnci, v poradí..opiect mäso, šampiony, mrkvu, pridat ryžu, vodu, koreniny..a o 20 min.hotovo.
evanaaa
Súhlasím s @amilka2 , práve som mala to isté na mysli po prečítaní postupu, tak by sa aspoň všetky ingrediencie pekne spolu premiešali a navzájom ochutili a aj riad by sa ušetril.
1x zivana
patroveckypitrs
Ďakujem za pripomienky. Iné je ryžu uvariť a iné dusiť. A s uvarenou ryžou je rizoto suchšie, sypkejšie a pre nás chutnejšie. Pre @amilka2 a @evanaaa šampióny surové sa robia dlhšie ako mleté mäso. Niekedy sa netreba pozerať na riady, ale na chuť jedla.
babidka
Ak vam to tak chuti - niet co riesit . Kazdemu chuti nieco ine.
So sampionami je to ako s vajickami- cim dlhsie ich varis , tym su tvdsie :-) Naozaj ! Skus ich iba narychlo orestovat par minut a uvidis ten rozdiel .Budu akurat .
sracz
... s mletým mäsom je to, teda aspoň pre mňa, nový variant, ktorý dozaista skúsim a dám vedieť, ako som uspel, @patroveckypitrs kamarát s vareškou a v "šurci"!!!