Salámovo-syrová mňamka

simona1998 - fotkasimona1998, 21. júla 2011

Vždy keď dostaneme chuť na niečo slané,tak toto je naša prvá voľba.Hodí sa na každé udalosti.A ešte aj na druhý deň chutí výborne .. Zobraziť celý popisVždy keď dostaneme chuť na niečo slané,tak toto je naša prvá voľba.Hodí sa na každé udalosti.A ešte aj na druhý deň chutí výborne .. :-)

20
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 200°C °C

Suroviny

1 ks
15 dk alebo suchá
1 balenie
  /podľa chuti/
1 balenie
1 balenie
1 ks na potretie




Postup

  1. 1

    Rozvaľkáme si lístkové cesto.Natrieme ho kečupom podľa vlastnej chuti.Cesto si pokrájame na kocky.Na jednotlivé kocky dávame kolečka salámy,na ktoré ukladáme plátkový syr.Všetky štvorčeky posypeme pizzovým korením.Cesto si zložíme na polovičky a okraje stlačíme vidličkou,aby nám syr pri pečení nevytiekol.Ak sa nám vidlička na cesto lepí stačí,ak ju dáte do múky.

  2. 2

    Ak máme cesto zložené a okraje stlačené potrieme po povrchu vajíčkom a posypeme sezamovým semienkom a dáme piecť.Pečieme do kým cesto nebude mať peknú hnedasto-zlatú farbu.

Diskusia k receptu

akeber
aj ja ich robievam voláme ich pizza rožky........len nie z lístkového cesta ale z mieseného.......sú super... ja si cesto rozvaľkám natriem kečupom na kraj pokladiem salámu a syr ,urobím závin ktorí rozkrájam na trojuholníky..potriem vajíčkom a šup do rúry...... :) aj tvoje sú krásne mňam :)))
simona1998
Tak sú rôzne možnosti ako ich robievať .. :)) Tieto upredňosťňujem, lebo sú rýchlejšie hotové.Ale dobré je na tom to , že ich môžme plniť podľa vlastnej chuti .. :)
dorisa
Vitaj na Vareche, pekne si sa uviedla. Koláčiky sú mňam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia