Foto: svetlana9
Moje obľúbené jedlo sú vyprážané morčacie pečienky, ale pre nedostatok času som ich urobila na kačacej masti.
4
porcie
porcie
10 minút
príprava
príprava
15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
500 gr |
|
2 PL |
|
2 ks väčšia |
|
primerane |
|
Príloha: | |
300 gr |
|
2 KL |
|
1 KL |
|
na dno kastróla |
|
Obloha: | |
1 pohár |
|
Postup
-
1
Morčacie pečienky občistíme od blán. Nekrájame na menšie - necháme vcelku.
-
2
Nakrájame si 2 väčšie cibule na mesiačiky a dáme ju na kačaciu masť mierne zosklovatieť.
-
3
Pridáme pečienky. Častejšie miešame, aby prestali byť "krvavé". Netrvá to dlho kým to nastane, posolíme, necháme prevrieť a odstavíme z ohňa.
-
4
Ako príloha je najvhodnejšia ryža, alebo zemiaky.
-
5
Pečienka chutí tak trochu ako kačacia, ako obloha sa hodia veľmi dobre zavárané marhule.
Diskusia k receptu