klasika na veľku noc
6
porcií
porcií
15 minút
príprava
príprava
25 minút
na 200 °C
na 200 °C
Postup
-
1
Múku preosejte a premiešajte s práškom do pečiva. Žĺtky s cukrom vymiešajte do penista, pridajte vodu, múku, hrozienka a sneh z bielok vyšľahaných s vanilkovým cukrom.
- 2
Formu na pečenie barančeka nahrubo vymastite tukom. Strúhanku preosejte a posypte ňou celú plochu formy. Cesto vylejte do formy (nesmie byť doplna) a dajte piecť do vyhriatej rúry- 200 stupnov- 20-25 min.
- 3
Potom barančeka vyklopte, posypte ho práškovým cukrom alebo zdobte podľa fantázie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu