Veľkonočný baranček

feroad - bez fotkyferoad, 23. marca 2010

klasika na veľku noc

6
porcií
15 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

200 g
1 PL
2 ks
50 g
2 PL
2 ks
2 PL
1 balíček

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Múku preosejte a premiešajte s práškom do pečiva. Žĺtky s cukrom vymiešajte do penista, pridajte vodu, múku, hrozienka a sneh z bielok vyšľahaných s vanilkovým cukrom.

  2. 2

    Formu na pečenie barančeka nahrubo vymastite tukom. Strúhanku preosejte a posypte ňou celú plochu formy. Cesto vylejte do formy (nesmie byť doplna) a dajte piecť do vyhriatej rúry- 200 stupnov- 20-25 min.

  3. 3

    Potom barančeka vyklopte, posypte ho práškovým cukrom alebo zdobte podľa fantázie.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: