Foto: tetrisss
Keďže stále mi ostáva srvátka z výroby syra, snažím sa následne o produkciu ricotty a je to produkt, ktrorý musíme rýchlo spotrebovať, tak hľadám Zobraziť celý popisKeďže stále mi ostáva srvátka z výroby syra, snažím sa následne o produkciu ricotty a je to produkt, ktrorý musíme rýchlo spotrebovať, tak hľadám recepty, ktoré obsahujú tvaroh a jeden z nich je aj tento. Je to výborný koláč na nedeľné popoludnie ku kávičke, alebo k čaju.
porcií
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Maslo rozmixujeme s tvarohom a cukrom, následne pridáme žĺtky, potom zamiešame múku s práškom do pečiva a sneh z bielkov. Podľa hustoty potom dolejeme mlieko na hustotu normálneho piškótového cesta. Do vymastenej a vysypanej formy nalejeme polovicu cesta.
- 2
Na cesto pohádžeme kúsky marcipánovej hmoty.
- 3
Do druhej polovice cesta zamiešame kakao a navrstvíme do formy. Pečieme na 150 st hodinu a viac podľa potreby. Hotové necháme vychladnúť, vyberieme na tanier a pocukrujeme. Nakrájame a máme takéto krásne koláče.
- 2
chutná...
z receptu mi ostala-