Všeličo na sudovej kapuste-eintopf
Aj takto sa dá pochutiť si, nemusí byť vždy jednotvárna klasika. Robím na tento spôsob...
Polievka z glejovky
Ani vlastne neviem, ci sa toto maso vola glejovka. Pre istotu som pridala aj fotku....
Langoše
Všetky suroviny spolu dobre vymiesime a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto si rozdelíme na niekoľko častí, ...
Veselý obedík
Neviem, či to už niekto vymyslel, ale spravila som to kedysi sama podľa svojej fantázie...
Brokolicová polievka - pikantná
Snažím sa zaradiť zdravú brokolicu čo najčastejšie do jedálnička, ale zároveň aby chutila aj tým, ...
Wasabi risotto
Pri nedávnom listovaní vo foodblogoch som narazil na túto netradičnú prípravu risotta. Okrem hlavného chodu sa môže...
Oškvarkové kolieska
Z droždia, cukru, trochy mlieka a múky pripravíme kvások. Medzitým polovičku oškvarkov zomelieme a druhú...
Jahňacia paštéta na domácom chlebe
Z múky, vody a kvasníc pripravíme cesto na chlieb, necháme vykysnúť a upečieme.
Pangasius v Červenom mori
. je to taká netradičná varianta na guľky v paradajkovej omáčke. to keď nemáme mleté...
Tvarohový koláč
Zľtky vymiešame s cukrom a vodou do peny, pridáme múku s práškom do pečiva a vyšľahaný senh...
Mrkvové koláčky
Chtěl jsem takhle jednou ochutnat chuť něčeho z mrkvového těsta. No co, receptů je na...
Zmrzlina z vodky a surová ryba z Oby
Ja viem. Vodka nemrzne. Ale len na Slovensku. Trochu fantázie a môžete sa pripojiť...
Bistecca alla pizzaiola
Original sa robi toto jedlo s hovädzim mäsom, najvhodnejsia je vysoka rostenka. Ja som tenoraz pouzila...
Rezeň v cviklovom cestíčku
Na Slovensku máme veľa druhov potravín. Treba s nimi len pracovať a spájať aj zdanlivo nespojiteľné....
Cukinový guláš
Práve máme sezonu cukín. Robím z nich výborný guláš, ktorý je podľa mňa lepší, ako...
Hovädzí guláš s fazuľou a hubami
tento recept je mám od švagra vášnivého hubára tak ako som aj ja.
Baklažány na taliansky sposôb
Recept Talianska kuchyna. Talianska kuchyna vyuziva rozne druhy masa, ryb, zeleninu uvarenu na rozne...
Salade mechouia - šalát mešuja v mojej úprave
Recept pochádza z Tunisu, kde sa podáva ako predjedlo alebo kompletné jedlo spolu s Pita chlebom...
Tousty s kuřecím masem
Na oleji opečeme naklepané, osolené a opepřené nakrájené maso. Plátky toustového chleba opečeme, potřeme...
Máčané mäso
Toto mäso som mala pripravené v chladničke po narodený dcérky a neprekvapila ma žiadna nečakaná návšteva....
Kukuricová nátierka
Myslím že recept som videla na nejakom televíznom kanáli a keďže mám držať diétu tak som to...
Pečené vrstvené zemiaky
Jednoduchý recept na vynikajúcu prílohu k bársčomu, či na lahodnú pochúťku i bez ničoho....
Makovo-lekvárové buchty
Na dnešný pôstny deň som upiekla tieto buchty. Použila som kombináciu mak so slivkovým lekvárom a...
Plnené kaleráby
Napriek nepriaznivému počasiu všade je ponuka rôznej jarnej a skorej zeleniny, tak som využila ponuku kalerábov...
Krkovička na rozmaríne a mede
Mala som pekný kus krkovičky od súkromného mäsiara a bolo treba na sviatok dobrý obed, tak...
Citrónovo-zázvorový koláč
Koláčik som našla v zabudnutej knihe - Maškrty z prírodných zdrojov pre malých i veľkých- snáď sa bude...
Medové stromčeky
... a aby toho nebolo málo, upiekla som aj dva stromčeky. Recept bol pri...
Kyselica
Údené koleno uvaríme s korením do mäkka. Koleno oberieme a do vývaru dáme variť kapustu s...