Krowka - varená čokoláda

laskonecka - bez fotkylaskonecka, 10. decembra 2010

najradšej to majú moje deti

45 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
1 ks
2 ks
125 g
500 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Mlieko s cukrom a vanilkou varíme na miernom ohni asi 20 minút potom pridáme ostatné suroviny a varíme až keď nám začne riadne hustnúť vylejeme celú masu na plech,ktorý sme vymastili cerou a poliali troškou vody.Mierne vychladnuté pokrájame na kocky a mame hotovú varenú čokoladku-krovku.

Diskusia k receptu

larisamihalik
Krowky sú mliečno-karamelové cukríky, prečo píšete varená čokoláda, keď tam nejde ani kúsok kakaa, alebo čokolády. Aspoň v ingredienciách nieje a ani tam nepatrí.
laskonecka
Ahoj Ela77,prepáč neviem jak sa mi podarilo ťa vymazať.tak prepač.som tu ešte nová tak skúšam čo sa tu da.ale varí sa to podĺa toho na akom veľkom plameni to varíš.V našej rodine sa to robí takto veľa rokov ja to robím asi 15 rokov a moja babka veľa ani neviem koľko.A už si to vyskúšala?
ela77
Keďže sa ti podarilo ma vymazať z prvého prispevku na tento recept, tak iba zopakujem, že ja som tento recept pridala ešte v júli. Suroviny sú presne tak isto, len ja tam mám varenie trocha dlhšiu dobu a potom vzniknú krowky ako poľské. Ja som to robila prvýkrát pred 30 rokmi, keď som recept dostala a zistila som, že nemusíme v Targu (Poľsku)kupovať, ale že si ich môžme robiť doma. Moje deti majú teraz viac rokov ako ty a práve po presťahovaní sa do Tatier mali 4 a 6 rokov a odvtedy už prešlo viac ako 30 rokov, takže recept je tiež starý.
ela77
tie krowky-/zdezda/ sú trocha iné aspoň podľa surovín, ale mňa by viac zaujímalo ak má niekto skúsenosti s tým pridávaním príchutí, lebo tie krowky teraz sú už všelijaké ovocné a pod. a či sú vôbec poľské tak neviem, pretože ak si pozriete ponuku dodávateľov na internete tak Poliaci ponúkajú krowky, vyrobené na Ukrajine, vidieť to aj na obaloch.
astheart
Děvčátka, v Polsku se vyrábějí mléčné karamely - krowki skoro všude, ale ne všechny mají stejnou konzistenci. Mám nejradši ty, jejichž střed se mírně "táhne". Vyrábějí se také kakaové, takže vím, že kakao občas přidávají. Recept netuším. Moc mi krowki chutnají už od dětství. O ovocných jsem nikdy neslyšela ani je neviděla...
mia111
to čo je ovocné už pre mňa nie je Krowka. Bývali voľakedy také karamelky - tuším SISI - to bolo ovocné a lepilo sa to hnusne na zuby




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia