Foto: fejton1
Veľa je receptov na tresku šalát,tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od tresky.
Postup
-
1
Filety rozmrazíme, odstraníme mastnejšie časti a varíme 15 min od bodu varu.Keď sa urobí pena treba ju pozbierať. Potom dáme mäso do cedidla odkapať a vychladiť. Pokiaľ mäso chladne nastruháme si cibuľu,uhorky a mrkvu. Zatial to odložíme do chladničky. Pripravíme si nálev: 0,5l vody,2dl octu,2 čaj. lyžičky soli.Týmto nálevom zalejem mäso a necháme marinovať od večera do rána. Nálev zlejeme a mäso vidličkou roztlačime nadrobno, pridáme nastruhanú zeleninu, trochu čierneho korenia a tatarku, všetko dobre premiešame a necháme ešte aspoň 2-3 hod. odležať.Dobrú chuť.
varecha.pravda.sk/diskusie/pangasius/702-forum.html...