Šalát z pangasia

fejton1 - fotkafejton1, 12. marca 2011
Šalát z pangasia
Foto: fejton1

Veľa je receptov na tresku šalát,tak som skúsil urobiť z pangasia. Je na nerozoznanie od tresky.

Suroviny

1 kg
2 ks, stredne velka uvarena
1 ks, menšia nastruhana
2 ks
2 čl
2 dl
250 gr




Postup

  1. 1

    Filety rozmrazíme, odstraníme mastnejšie časti a varíme 15 min od bodu varu.Keď sa urobí pena treba ju pozbierať. Potom dáme mäso do cedidla odkapať a vychladiť. Pokiaľ mäso chladne nastruháme si cibuľu,uhorky a mrkvu. Zatial to odložíme do chladničky. Pripravíme si nálev: 0,5l vody,2dl octu,2 čaj. lyžičky soli.Týmto nálevom zalejem mäso a necháme marinovať od večera do rána. Nálev zlejeme a mäso vidličkou roztlačime nadrobno, pridáme nastruhanú zeleninu, trochu čierneho korenia a tatarku, všetko dobre premiešame a necháme ešte aspoň 2-3 hod. odležať.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

duschko
Celkom zaujimavy recept. Myslim si ze sa da pouzit na akukolvek rybku. Ked sa mylim, opravte ma. Ukladam do MKK.
marcy
vyskúšam,ale iba z tresky...domácke je naj....:-)
merihe
Je to mňamková rybka a šalátik je určite chutný,určite vyskúšam.
eraserhead
Pangasius je sladkovodná a nie morská ryba, treba to prehodiť do správnej kategórie.
mimi6
Vyzerá to veľmi chutne, určite to vyskúšam, pretože milujem šaláty, ďakujem.
mimi6
Vyzerá to veľmi chutne, určite to vyskúšam, pretože milujem šaláty, ďakujem.
svetlana9
@fajton1 - moja mama robievala "tresku" z bielych sladkovodných rýb menšej veľkosti - ako napr. pleskáč. Kosti sa pri marinovaní v octovom náleve celkom rozpadli. A bol fantastický - nevedeli sme sa ho dojesť. Ukladám do KK - ďíky za výborný nápad, lebo pleskáčov už akosi nemá kto nachytať -xi.
fejton1
svetlana9.Máš pravdu šalat z pleskačov ja perfektný asi za týždeň alebo dva ho budem robiť. Zať je rybár tak mi ma priniesť pleskače.
svetlana9
čítala som znovu Tvoj recept - zdá sa mi to zbytočne zložité, lebo pangásius nemá kosti. Ja by som to všetko dokopy zomlela, zaliala nálevom, po vyhladení do toho zamiešala tú tatarku a nechala odležať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia