
Dusené bravčové na paprike
Papriku umyjeme, očistíme, nakrájame na rezance. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici...

Farro šalát
Farro je znama obilnina v talianskej kuchyni a v poslednej dobe je velmi popularna aj ...

Tantuni (Domáci dürüm)
Fantastická kombinácia mletého mäsa a šalátu v chlebovej placke...

Zelerové tyčinky
Tento recept mám z nejakej kuchárskej knihy a už niekolko krát som ich piekla a teraz ich spravím...

Špenátová rýže (brokolicová nebo karfiolová)
Ke kuřecímu i jinému masu, samotná také chutná .

Kukuricová polievka
Do 1, 5 l horúcej vody dáme bujóny a pridáme nakrájanú cibuľu (môže byť aj na hrubšie,...

Arménsky steak, grilované ružiaky a tzatziky
Toto je neskutočne chutná marináda nemusí byť len na kuracie je dobra aj na rybu na bravčové...

Domáci marhuľový džem
Domáci marhuľový džem so Želírkou Liana. Zabudnite na hodiny strávené nad hrncom!...

Pečeňová nátierka
Tento recept mám od bývalej kolegyne. Je to dobrá nátierka, pripomína mi chuťou kačaciu alebo...

Cesnakové rožky
Tieto rožky pripravujem väčšinou iba na Silvestra. Ale počas tohto roku sme ich začali pripravovať na...

Zemiakové muffiny + medvedí cesnak
Včera som pozerala Tajomstvo mojej kuchyne a zaujal ma jednoduchý, t eraz aktuálny recept s medvedím cesnakom....

Ne/odľahčený zemiakový šalát
K názvu aj samotnému šalátu len pár slov. "Ne" preto, lebo je v ňom majonéza...

Krémová karfiolová polievka s praženými krevetami
Cibuľu nakrájame na jemno. V hrnci rozpustíme maslo a pridáme trochu oleja. Pridáme cibuľu a...

Chrbát z diviaka na restovanom špenáte
Mäso narežeme na kusy po 200 g, osolíme, okoreníme. Na panvičke rozohrejeme časť oleja...

Voňavé raky
Priprava sa deli podla toho, ci mame rakov cerstvych , ci mrazenych. Ak mrazenych, vyvar robit netreba,...

Rýchly malinový koláč
Dnes má prísť návšteva, koláč mal byť pôvodne jablkový, ale čerstvé niekam zmizli a zavarené skysli... takže...

Smažené hlivy
Jednoduchý recept. Takto upravene hlivy skonzumuje dokonca aj moja manželka.

Portugalské carpaccio z rybieho filé
Ak si myslíte, že len Japonci a Eskimáci sa pýšia výsadou pochutnávať si na surovej rybe,...

Hovädzie s pečenou zeleninou a yorkshire pudingom
Možno vás inšpirujem na veľkonočný nedeľný obed.

Tekvicovo-fazuľová polievka s krúpami
Zasýti a zahreje, je chutná a zdravá. U nás začína obdobie polievok a táto patrí...

Prašnice ako mozoček
Cibuľu opražíme do ružova, pridáme prášnice pokrájané na na kocky, korenie a dusíme. Potom pridáme vajce a...

Pomarančové kuracie stehná
Tento recept som nasla na nete v rubrike Babicove dobroty. Velmi ma zaujal, vyskusala som ho...

Vyprážané bravčové karé s ovocnou omáčkou
Toto veľmi chutné jedlo som raz ochutnala v reštaurácii. Tak som si ho zamilovala, že...

Špenát s vajíčkom
Rozmrazený špenát spolu s koreninami, cukrom, soľou a pretlačeným cesnakom vložíme do hrnca a pridáme...

Palacinky z dvoch surovín
Palacinky sú vhodné na obed, večeru aj raňajky. Pre rýchlejší spôsob prípravy vyskúšajte recept na...

Losos s čínskou zeleninou
Tento recept je z cisnkej kuchyne, ktory si je mozny pripravit aj na Slovensku. Je...

Oškvarkové slimáky
Zo surovín okrem oškvarkov pripravíme kysnuté cesto a rozdelíme na 6 bochníkov.