Toastová fazuľová paštéta pikant
Uvarenú fazuľu zmixujeme, pridáme nadrobno nasekanú zelenú papriku, čili, najemno nastrúhaný syr.
Marhuľový koláčik s polevou
V mise rozmiešame múku so sušeným droždím, so štipkou soli, cukrom a maslom. Prilejeme...
Margecianský gruľovník
Recept pochádza z okolia Margecian, je ľahký na prípravu aj na žalúdok. Pripravujem ho, ...
Ovocné daiquiri
Nejako obzvlášť neholdujem alkoholu, maximálne raz za týždeň si dám decku vína, ale v lete...
Kuracie prsia PRETO Radoma so zelerovým šalátom
Kuracie prsia PRETO Radoma pripravíme podľa návodu uvedeného na obale výrobku.
Rýchly domáci kečup
V sezóne čerstvých paradajok je ideálne využiť ich naplno. Aj na tento náš rýchly domáci kečup,...
Póriková polievka
Toto je póriková polievka ako ju robím ja. Jej príprava netrvá dlho .
Kokosové zápalky
Keďže sú tieto koláčiky u nás veľmi obľúbené, ja ich pripravujem rovno zo zdvojenej dávky...
Šalát Babylónia
Túto moju zeleninovú kreáciu si pripravujem už roky-rokúce vždy jeden deň v týždni. Ak by som...
Urab Pisang - banány na pare s kokosom
Máte chuť na sladké, ale nechce sa vám vypekať? Chcete niečo sladké a málo kalorické? Ohlásila...
Glazovaný bôčik
Tento recept som spravila podľa pána Cuketku, ktorý sa inšpiroval receptom anglického kuchára pána Marcusa Wareinga...
Zemiakový guláš spod Bankova
Variant slovenského guľáša, ale aj zemiakového paprikáša. Pretože „polszka kielbasa“ z tunajšieho trhu je...
Patatas bravas
Velmi jednoduchý, španělský a také latinoamerický recept na chutné, více či méně pikantní brambůrky...
Zbojnícke zemiaky
Zbojnícke zemiaky sú obľúbené jedlo celej našej rodiny. Je jednoduché, lacné a na prípravú nenáročné...
Domáca, vanilková zmrzlina
Na Veľkú noc, ale aj v iné sviatky, dobre padne luxusnejšia sladká bodka za sviatočným...
Vrabčie hniezdo
Jody is back. :-) A so mnou zasa moja najobľúbenejšia kombinácia - pečeň a zemiaky...
Enerrgická morčia noha
No tak som sa teda inšpirovala a pustila som sa do toho viacmenej enerrgicky... :-))) Samozrejme,...
Chlieb náš každodenný.
Chlieb pečiem raz-dva razy do týždňa. Vždy obmieňam a kombinujem. Raz taký, inokedy iný. V tomto predvianočnom...
Socca niçoise s opraženou stredomorskou zeleninou
Socca, placka z cícerovej múky pečená na železnom pekáči v drevom vyhriatej peci a krájaná,...
Perkelt z kuracích srdiečok na čerstvom leči
S lečom je to v domácnosti podobné, ako s vývarom. Vždy je dobré, keď...
Výborný nálev na zavárané uhorky
Podľa tohto receptu robíme nálev na uhorky už roky a chutí všetkým.
Šošovicová polievka so šampiňónmi, špenátom a širokými rezancami
Hutná, nudlová polévka s houbama, čočkou, špenátem a smetanou.
Tuniak s rukolou a parmezánom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave
Nepečená jablkovo- ovocná torta
Tortička pre začiatočníčky ako som ja. Robila som dve torty, čakala som väčší počet ľudí...
Ukrajinske žarko
Kedže pracujem v reštauracii a tento recept velmi chuti nasim klientom tak som sa rozhodol že sa...
Vianočné pečivo s vitrážkou
Dnes som tu videla pečivo s vitrážou. Včera som piekla dcére do školy niečo podobné. Zostali len...