Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018 8:00
Ďalšie recepty z Časopisu Varecha »
Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninouFoto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 min
príprava
40 min
na 165 °C

Suroviny

TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Umytú sliepku rozkrojíme na dve polovičky a dáme variť do vriacej vody spolu s koreňovou zeleninou, so soľou, s korením a bobkovým listom. Po 40 minútach jednu polovičku sliepky vytiahneme von, necháme trochu vychladnúť a našpikujeme slaninou. Preložíme na pekáč a pečieme 40 minút pri 165 °C.

  2. 2

    Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, zaprášime mletou paprikou a pridáme k vývaru.

  3. 3

    Hotovú sliepku vyberieme a omáčku prepasírujeme a zjemníme kyslou smotanou. Pečenú a uvarenú sliepku podávame s omáčkou a ryžou alebo haluškami.

Recept je zaradený do tagov:




Inšpirácie z nových receptov
TOPlist