Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou
Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
40 minút
na 165 °C
na 165 °C
Postup
-
1
Umytú sliepku rozkrojíme na dve polovičky a dáme variť do vriacej vody spolu s koreňovou zeleninou, so soľou, s korením a bobkovým listom. Po 40 minútach jednu polovičku sliepky vytiahneme von, necháme trochu vychladnúť a našpikujeme slaninou. Preložíme na pekáč a pečieme 40 minút pri 165 °C.
- 2
Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, zaprášime mletou paprikou a pridáme k vývaru.
- 3
Hotovú sliepku vyberieme a omáčku prepasírujeme a zjemníme kyslou smotanou. Pečenú a uvarenú sliepku podávame s omáčkou a ryžou alebo haluškami.
Tiež sliepka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu