Pečená sliepka
Pečená sliepka

Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge hotela Mikado**** v Nitre, 31. októbra 2018
Dvojitá slepice – Pečená sliepka so zeleninou
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 165 °C

Suroviny

1,2 kg (alebo 1 kura)
300 g
100 g
50 g
250 g
200 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Umytú sliepku rozkrojíme na dve polovičky a dáme variť do vriacej vody spolu s koreňovou zeleninou, so soľou, s korením a bobkovým listom. Po 40 minútach jednu polovičku sliepky vytiahneme von, necháme trochu vychladnúť a našpikujeme slaninou. Preložíme na pekáč a pečieme 40 minút pri 165 °C.

  2. 2

    Na masle orestujeme najemno nakrájanú cibuľu, zaprášime mletou paprikou a pridáme k vývaru.

  3. 3

    Hotovú sliepku vyberieme a omáčku prepasírujeme a zjemníme kyslou smotanou. Pečenú a uvarenú sliepku podávame s omáčkou a ryžou alebo haluškami.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: