Foto: babav
Biela fazula ,mrkva,cibula, cesnak a cerstve bylinky su zastupene v chutnej vyzivnej pomazanke ,ktoru som upiekla podla receptu z NY Times magazinu.
porcií
príprava
na 160 °C
Suroviny
1 2/3 hrnčeka z konzervy |
|
1/2 hrnčeka nasekaná |
|
1/2 hrnčeka krájaná čerstvá |
|
3-5 strúčkov |
|
2 celé |
|
1/4 hrnčeka čerstvá |
|
1 PL čerstvá |
|
2 PL |
|
1/4 hrnčeka |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
na vymastenie formy |
|
Postup
-
1
Pouzite suroviny.
-
2
Bielu uvarenu fazulu z konzervy som precedila, preplachla na sitku studenou vodou a nechala odtiect. Cibulu,bmrkvu a cesnak som nakrajala, petrzlenovu vnat a salviu nasekala, stavu z citrona vytlacila.
-
3
V panvici som na polovicnej davke oleja 5 minut prazila cibulu, mrkvu a cesnak.
-
4
Potom som pridala nasekany petrzlen a salviu a dusila spolu dalsich 5 minut.
-
5
Hotovu zmes som nechala vychladnut.
-
6
Fazulu, zvysok oleja, citronovu stavu a vajcia som rozmixovala na hladko. Pridala som vychladnutu cibulovu zmes a vsetko spolu znova rozmixovala. Nakoniec este sol a cerstve cierne korenie.
-
7
Formu na pecenie som vymastila maslom a naplnila hotovou zmesou.
-
8
Piekla som 45 minut v rure predhriatej na 160 stupnov C.
-
9
Hotova pomazanka chuti vyborne tepla aj studena, s chlebom, alebo slanymi pecivom. U nas sme ju konzumovali s "whole wheat pita bread".... v podstate dute chlebove placky.
Diskusia k receptu