Nepodarené tousty

stefanm - fotkastefanm, 26. februára 2011
Nepodarené tousty
Foto: stefanm

Pridávam tento recept aby aj mladí,začínajúci amaterkuchári vedeli,že nie vždy sa všetko podarí!!!Robil som ich presne podľa receptu ktorý je od @dorisa (akurát Zobraziť celý popisPridávam tento recept aby aj mladí,začínajúci amaterkuchári vedeli,že nie vždy sa všetko podarí!!!Robil som ich presne podľa receptu ktorý je od @dorisa (akurát som nemal paradajku) http://varecha.pravda.sk/recepty/chlebiky-z-toustovaca-fotorecept/14428-pouzi.html.Lenže niekde som urobil chybu a dopadlo to takto :) Čo som urobil zle??

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks, krájaný
4 ks
4 ks
4 ks




Postup

  1. 1

    Plátky chleba natrieme najemno z odbidvich strán,poukládame na ne šunku,syr a slaninu,prekryjeme,položíme na rozohriaty touster,uzavrieme a opečieme....Čo sa na tom dá pokaziť?Akurát to,že sa mi to všetko prilepilo na touster a nemohol som to ani oškrabať!!

    Nepodarené tousty - obrázok 1
  2. 2

    Keď manželka videla aký som z toho znechutený a vytušila,že sa blíži "vodopád" nadávok a hnevu z mojej strany oškrabala chlebíky,povedala mi nejaký vtip a ja som jej zato urobil ľahký jogurtovy šalátik so zeleninkou,ktorý ona miluje.Potom,pri televízore trištvrte hodiny čistila toustovač....No nemilujte ju :)

    Nepodarené tousty - obrázok 2
  3. 3

    Rozhodol som sa,že to pridám ako recept...Recept na to aby ste pri varení nepodliehali panike a depresií ak sa vám niečo nepodarí!!!...Prihorelo ti mäso?Vykypelo mlieko?Zabudol si vypnúť vajíčka na tvrdo a máš ich po celej kuchyni?Nejeduj sa,zachovaj pokoj a vedz,že mohlo byť aj horšie.

Diskusia k receptu

fanjela
ja by som to so syrom v toustovači neriskovala, ale pečený chlieb by som dala do rury zapiecť
dorisa
Zasmiala som sa, si strašne vtipný, mám rada ľudí, ktorí si aj zo seba vedia srandu spraviť. A dal si mastnou stranou chlebíky na styčné plochy toustovača???? To jediné mohla byt chyba. Tak, možeš sa znova pustiť do pripravy chlebíčkov, keď už aj toustovač manžlka očistila.
mojack
Moje deti /24, 22 a 13/ veľmi často robia taketo chlebiky. Ale nikdy som nevidela aby chlebik natierali z obidvoch strán. Stači iba z vnútornej strany a nikdy sa im neprilepili.Skor si myslim, asi ten syr nebol tenky ale hrubši a ten sa veľmi roztiekol.
dorisa
@mojack , ja nevravím z obodvoch stran, len tie, ktoré budu opreté o toustovač, plnku kladiem na suchý chlebík nenatrety. A syr je vždy rovnaký, ked kupiš taký do toustovača, je jedno, aky je.,
Každy má svoj system, @stefanm robil podla mna, a nepodarilo sa:((((
sovka62
Chlebík vždy natieram len z jednej strany, z tej na ktorú dám šunku a pod. a ešte nikdy sa mi neprilepil. Len si dávam pozor, aby syr (akýkoľvek) bol menší ako plátky chleba, aby netrčal, lebo potom prihára. Toustovač má teflónový povrch, neviem či aj tvoj.
dorisa
@sovka , ja neviem,asi nie, ja mam lacný toustovač, mna tak naučili,ako robím, neviem. Inak som neskušala. Mám ich vždy rovnaké, možno trocha niečoho vytečie na platne,ale nikdy sa neprilepili. Vidíš, ja davam mňamky na suchý chlebík.
stefanm
Asi som prišiel na to kde bola chyba...Ja som posledný krát na toustovači robil to "grilované" mäso  varecha.pravda.sk/recepty/v-toustovaci-grilovane-maso-fot...
a potom som platne (sú teflónové) umyl s tým prípravkom čo predávajú na jarmokoch,vyzerá to ako "toro" ale vonia ako citrón,a asi to niečo urobilo s tým teflónom.Uvidíme nabudúce :)
ketty3811
Ja mastím chlieb z vnútornej strany a ešte sa mi neprilepil.Ale zato som skúšala robiť to tvoje grilované mäso v toustovači a to sa mi prilepilo.Aj syr vytiekol(dala som ho hojne,aby to bolo dobré).:-)Aj som si ten toustovač vyfotila,ale neviem ako sem pridať fotku.Toustovač som musela vyčistiť ja,tak len dúfam,že sa nebude teraz lepiť aj chlieb.:-)
viera1
@stefanm ,tie platne si nemal umývať,len drevenou špachtľou oškrabať hrubé pripáleniny a papierovou utierkou vytrieť.Preto sa aj palacinky pripaľujú na umytej panvici.Po umytí ju musím na chvíľu dať na horák tzv. vypáliť,inak by som neurobila najbližšie ani jednu palacinku.
tatranka
Na tanieriku to vyzerá celkom zaujímavo a orginálne a určite ste si aj pochutnali.Hádam ťa takýto malý neúspech neodradil.
stefanm
@viera1 ďakujem za radu.Stačí tu pridať jeden "nepodarok" a hneď sa dozviem zaujímave veci.Takže - neumývať len vytrieť...aj men sa prvá palacinka málokedy vydarí. :)
stefanm
@tatranka nie,neodradí my sme mali z toho srandu....a máš pravdu všetko sa pojedlo aj chutilo !!!
evanaaa
No, aj ja som si musela zakrývať ústa, aby ma muž nepočul, ako s asmejem, nad spôsobom, ako to je napísané a že som si ťa Stefanm, vedela pritom predstaviť. To s astáva, treba ešte raz vyskúšať, veď - opakovanie je matkou múdrosti, nie ?
sonka1307
To je skvelý recept a ešte skvelejšia manželka :) ja natieram chlebíky len z vonkajšej strany, dávam bežne syr... hmmm... pride mi to ako dôsledok predchádzajúceho čistenia ;)
elisticka
joooooooooooooj uz som davno nerobila tousty aj som zabudla ze mam doma ten exemplar ale ked vidim tie tvoje tak ho zas oprasim a vyskusam dufam ze sa mi urobia take krasne chrumkave ako tebe.-)))
kucharronald
Musím aj ja toastovač oprášiť, ani neviem, či je funkčný :) Ja mám rád chlebíky dobré chrumkavé :))
lyali
Na tom tanieri to tak-ci tak vyzerá dobre :-) A niet nad dobrého pomocníka v kuchyni (pozdravujem manželku)!
sherin
si vtipny a ze si mal odvahu dat na varechu nejaky "nepodarok", pretoze vsetci urobime chyby pri vareni, ale malokto to publikuje, takze klobuk dole :-)
dadmara0807
Krásne je super mať humor tam kde by iný vypenili zúrili a iné pohromy u nás je to tiež tak zasmiatie na prvom mieste :ň a ke´d sa nepodarí treba nakrmiť návštevu alebo aspoň psa tak moja mama hovorí ani kúsok na zmar
julica
toustovac sme namastili olejom pred prvym pouzitim a neprilepi sa nan nic - vonkajsiu stranu chlebov nemastime, ani si to neviem predstavit, je to znacne neprakticke.
ejta
ja som tiež tousty nemastila z vonkajšej strany, ale teraz to už robím, nie preto, aby sa neprilepili, ale sú potom také chrumkavejšie....
helenocka
Ja by siom zjedla aj zhorené uhlíky, kebyže mi ich urobil môj manžel.
Idem o tom snívať.
1ariana
Aj ja ich natieram z oboch strán a sú chrumkavejšie..a syr sa snažím dať menší ako je chlebík... našťastie zatiaľ nemá zlú skúsenosť a robí si ich tak isot aj môj syn a zatiaľ všetko v pohode.
janger
@stefan , mam ten isty toustovac ako ty. Vzdy ho len utriem vlhkou handrickou alebo iba papierovou utierkou. Nebolo nikdy nic nejako prilepene. Chlieb vzdy potriem trosicku aj z vonkajsej strany, kvoli chrumkavosti. Nuz ale co, aj ked sa vzhladovo nepodarili, aj tak boli iste vyborne. Kazdy niekedy nieco pokazime ;-)!
hubata
Jááj, ako som sa narehnila ...... manželka, ihlica.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia