Foto: sandriw
Okonomiyaki je druh japonskej omelety, kde je hlavnou ingredienciou okrem vajíčok najemno strúhaná kapusta. Existuje veľa obmien s rôznymi prísadami, podľa toho, v ktorom Zobraziť celý popisOkonomiyaki je druh japonskej omelety, kde je hlavnou ingredienciou okrem vajíčok najemno strúhaná kapusta. Existuje veľa obmien s rôznymi prísadami, podľa toho, v ktorom regióne Japonska sa práve nachádzate. Toto je moja zjednodušená verzia pre každodenné varenie ;) BTW, podľa môjho kolegu z Japonska, vraj najlepšiu robia v oblasti Hirošimy, kde do nej pridávajú aj ustrice. Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapustu si natenko nakrájame/strúhame. Cibuľku diagonálne natenko nakrájame. Slaninu si nakrájame na prúžku. Na panvici si rozpálime olej a opečieme slaninu. Pridáme kapustu s cibuľkou a podusíme do polomäkka.
- 2
Kým sa kapusta dusí, v miske zmiešame vajcia, vodu a kopcovité PL múky. Osolíme a okoreníme. Hotovú kapustovú zmes zmiešame s vajcovou zmesou.
- 3
Panvicu potrieme olejom a tretinu zmesi na nej z oboch strán opečieme.
- 4
Na omáčku si všetky ingrediencie zmiešame. Hotovú omeletu potrieme omáčkou a dozdobíme majonézou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/okonomiyaki-fotorecept/63988-re...
Skoda ze ty recepty konci v propadlisti dejin, vid?