Ovocná bublanina
Ovocná bublanina

Mramorová bublanina bez lepku s malinami a čerešňami

novalim - fotkanovalim, 30. júna 2023. Komerčný recept.
Mramorová bublanina bez lepku s malinami a čerešňami
Foto: novalim

Bublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco. Výnimkou nie je ani náš dnešný recept na efektnú Zobraziť celý popisBublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco. Výnimkou nie je ani náš dnešný recept na efektnú mramorovú bublaninu s čerešňami a malinami, samozrejme v bezlepkovej verzii. S našou bezgluténovou múkou Promix PK je nadýchaná, rýchlo hotová, šťavnatá a chutí naozaj famózne. Ako občerstvenie na výlete či pikniku, alebo len tak ku kávičke - bublanina nás nikdy neomrzí. Čo poviete, pustíte sa do pečenia?
Zdroj: www.novalim.sk

12 ks
porcií
45 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

270 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová)
2 ks
150 g
250 ml
2 PL
1,5 ČL
2 PL
125 g roztopené
Na posypanie:




Postup

  1. 1

    Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Pridáme roztopené, ale vychladnuté maslo, mlieko, kyslú smotanu, Promix PK, kypriaci prášok a jemne vymiešame gumenou varechou do hladka.

  2. 2

    Formu s rozmerom asi 20x30 cm vystelieme papierom na pečenie. Dve tretiny cesta vylejeme do formy a do zvyšnej primiešame kakao. Ak by hmota s kakaom bola príliš tuhá, prilejeme do nej trošku mlieka. Potom ju krížom-krážom vylejeme do cesta vo forme. Špajdľou jemne premiešame povrch cesta, aby vznikol mramorový vzor. Navrch poukladáme umyté a osušené maliny s odkôstkovanými čerešňami.

  3. 3

    Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 25-30 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia