Mramorová bublanina bez lepku s malinami a čerešňami
Foto: novalim
Bublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco. Výnimkou nie je
ani náš dnešný recept na efektnú Zobraziť celý popisBublaninu milujeme. Klasickú vanilkovú, s jahodami, marhuľami alebo iným ovocím - každá chutí vynikajúco. Výnimkou nie je
ani náš dnešný recept na efektnú mramorovú bublaninu s čerešňami a malinami, samozrejme v bezlepkovej verzii. S našou
bezgluténovou múkou Promix PK je nadýchaná, rýchlo hotová, šťavnatá a chutí naozaj famózne. Ako občerstvenie na výlete či
pikniku, alebo len tak ku kávičke - bublanina nás nikdy neomrzí. Čo poviete, pustíte sa do pečenia?
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
270 g (alebo PK špeciál múka bezgluténová) |
|
2 ks |
|
150 g |
|
250 ml |
|
2 PL |
|
1,5 ČL |
|
2 PL |
|
125 g roztopené |
|
|
|
|
|
Na posypanie: | |
|
Postup
-
1
Vajcia s cukrom vyšľaháme do nadýchanej peny. Pridáme roztopené, ale vychladnuté maslo, mlieko, kyslú smotanu, Promix PK, kypriaci prášok a jemne vymiešame gumenou varechou do hladka.
- 2
Formu s rozmerom asi 20x30 cm vystelieme papierom na pečenie. Dve tretiny cesta vylejeme do formy a do zvyšnej primiešame kakao. Ak by hmota s kakaom bola príliš tuhá, prilejeme do nej trošku mlieka. Potom ju krížom-krážom vylejeme do cesta vo forme. Špajdľou jemne premiešame povrch cesta, aby vznikol mramorový vzor. Navrch poukladáme umyté a osušené maliny s odkôstkovanými čerešňami.
- 3
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C 25-30 minút. Po upečení necháme trocha vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.
Tiež ovocná bublanina:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu