Francúzske zemiaky s hlivou

58vlasta - bez fotky58vlasta, 2. februára 2010

Zemiakových jedál je kopa a aj toto je chutné...

4
porcie
30 minút
príprava
30+5 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
500 g
1/2 dl
2 + 2
50 g
50 g
100 g




Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme pokrájané na plátky. 2 vajcia uvaríme na tvrdo. Na rozpraženej slanine orestujeme cibuľu, pridáme hlivu alebo šampiňony, osolíme, okoreníme a udusíme do mäkka.

  2. 2

    Do vymastenej zapekacej nádoby alebo pekáča uložíme vrstvu zemiakov, uvarené a pokrájané vajcia a udusenú hlivu. Navrch dáme zemiaky pokvapkané maslom. Pečieme asi 30 minút.

  3. 3

    V hrnčeku rozmiešame 2 vajcia s mliekom, pridáme štipku soli, zalejeme zemiaky a posypeme syrom, zelenou vňaťou a ešte asi 5 minút zapečieme.

Diskusia k receptu

58vlasta
Fornetka, recept mám odpísaný z nejakého časopisu, nedávam si názvy podľa seba, takže neviem, či je to francúzska kuchyňa.
isar
Také jedlo sa na slovensku (i v Česku) všeobecne nazýva "francúzske zemiaky". Nik neskúma, či je to francúzska kuchyňa, lebo je všeobecne známe, o aký druh poživatiny ide.
Idem to vyskúšať, lebo mám veľa žampionov. Dobrú chuť!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia