Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak...
Filé zo zubáča na maďarský spôsob
Z očisteného, vypitvaného, vykosteného a umytého zubáča nakrájame fi lé, 180 g na porciu.
Výborné ázijské citrónové kura s karí ryžou
Vyšľahané bielky, solamyl, soľ(podľa chuti) a zázvor zmiešame. Vložíme doň na kocky nakrájané kuracie prsia,...
Mandarínkové želé
Kedysi som v pekárničke robila pomarančový džem, tentokrát som mala doma krásne šťavnaté mandarinky bez kôstok...
Filé na dánsky spôsob
Mrazené rybie filé pokvapkáme citrónom, osolíme a uvaríme. Potom ho rozdelíme na menšie kúsky...
Konfitované kačacie stehná s červenou kapustou a so zemiakovými knedličkami
Kačacie stehná poriadne nasolíme, pridáme mleté čierne korenie a rascu. Necháme odležať v chladničke, ...
Maďarská pivná nátierka z ovčieho syra
Nátierku pripravujeme z masla a syra, ktoré majú izbovú teplotu.
Balkánska zelenina
Recept mám z veľmi starého nemeckého časopisu Petra. Prvý raz som ho robila s veľkou nedôverou...
Lístkové guľky plnené marcipánom
Trošku čudný názov... ale čo? Naša milá @janger uverejnila pred Vianocami recept na mandľovú...
Bryndzový posúch celozrnný špaldový
Tento posúch pozná na Slovensku asi veľa ľudí. Je chutný čerstvý teplý, studený a výborný...
Kurací rezeň so syrom, proscuittom a zelerovým šalátom
Skvelá obmena tradičného kuracieho rezňa, prekvapí vás chuťou a rýchlou prípravou.
Trojfarebný venček
Z múky mlieka, soli, cukru , droždia , oleja a vajca, som vypracovala cesto, ktoré som rozdelila...
Cannelloni s tvarohom a višňami
Dnes som pripravila cannelloni na sladko. Inšpirovala som sa stránkami varenia na nete. Slané som...
Tvarohový strúhaný koláčik
spravime si cesto a rozdelime ho na dve časti. na 30 minút dáme odležať do chladu....
Granadiersky pochod
Obľúbené naše jedlo. Robíme ho dosť často a podávam ho s rôznymi šalátmi.
Olivové pečivo
Pre milovnikov oliv a slaneho peciva... skoro som nestihla spravit hlavnu fotku, zmizlo rychlostou blesku, je...
Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína......
Makový koláč s čerešňami
Do vymiešaného masla pridáme cukor, žĺtky, citrónovú šťavu, kôru a miešame, kým nezhustne....
Čebureky - smažené masové kapsy
Do vařící vody dáme sůl a olej a přidáme 80 g mouky. Vše důkladně promícháme a...
Ľahký letný šalát
Či už sa rozhodnete pre kučeravý šalát frisée, čoraz obľúbenejší polníček alebo ostrejšiu rukolu, neoľutujete....
Meteník
U nás ho voláme, že je to osúch. Je rýchly, lacný a je dobry. Moji chlapi ho...
Penne s brokolicou
Brokolicu veľmi obľubujeme tak včera na večeru bola zapečená brokolička s cestovinami.
Vianočný punč
aj pre tehotné ... hrnček horúceho punču oceníte po prechádzke v zimnej prirode.
Fazuľa s kyslou kapustou
cez noc namočenú fazuľu /suchú/ dáme variť do slanej vody s čiernym celým korením. Osobitne dám uvariť...
Marinovaný grilovaný baklažán v oleji a octe
Obľúbené predjedlo z južného Talianska, vhodné aj ako ľahká večera na chlieb. Možno ste ho...
Levandulové sušenky
Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet.