Foto: tkatka
Chutný zákusok, ktorý sa podobá na kvietok sirôtka :)))
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Žlté cesto: | |
2 ks |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Ružové cesto: | |
2 PL |
|
2 PL |
|
1 bal. |
|
Čokoládové cesto: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
2 bal. |
|
Vanilkový krém: | |
1 bal. |
|
3 dcl |
|
3 PL |
|
10 dkg |
|
12,5 dkg |
|
Čokoládový krém: | |
1 bal. |
|
3 dcl |
|
3 PL |
|
10 dkg |
|
12,5 dkg |
|
Postup
-
1
Bielky oddelíme od žĺtkov.
-
2
Vyšľaháme bielky a pridávame práškový cukor.
-
3
Pridávame pojednom žĺtka a šľaháme ďalej.
-
4
Nakoniec pridáme vanilkový puding, zamiešáme.
-
5
Cesto vylejeme do formy srnčí chrbát, ktorý je vymastený a múkou vysypaný. Dáme piecť na 190 °C za 30 minút. Ružové cesto: spravíme tak isto. Čokoládové cesto: tiež tak isto spravíme len tam pečieme na 190 °C za 15 minút.
-
6
Žlté a ružové cesto necháme vychladúť vo forme, potom ho vyklopíme a nakrájame na 4 rovnaké časti.
-
7
Urobíme krémy. Vanilkový krém: Najprv si uvaríme vanilkový puding a to nasledovne: 3 PL kryštálového cukru dáme do hrnca a prilejeme 2 dcl mlieka, necháme zovrieť a prilejeme vanilkový puding rozmiešáný v 1 dcl mlieka a chvílu povaríme. Necháme vychladúť. Čokoládový puding spravíme tak isto. Zatial kým pudigy vychladú vymiešáme maslo s práškovým cukrom. Potom pridávame do jednej vaniklový puding, do druhej čokoládový puding a zmiešáme. Máme hotové krémy.
-
8
A teraz sa ide na skladanie zákuska. Zoberieme 1 kúsok ružového cesta a natrieme čokoládomvým krémom.
-
9
Na krém dáme žlté cesto a tiež natrieme naň čokoládový krém.
-
10
Potom ide ružové cesto, na ktoré sme tiež natreli čokoládový krém. Nakoniec natrieme žlté cesto a dáme na chýbajúce miesto.
-
11
Takto je to spojené.
-
12
Na zákusok natreme bohato vanilkovým krémom.
-
13
Čokoládové cesto narežeme na mieru, aby sme mohli zabaliť ním zákusok.
-
14
Takto to vyzerá zabalené. Zákusok dáme stuhnúť do chladničky.
-
15
Nakrájame a podávame. Prajem dobrú chuť :)
Diskusia k receptu