Africký gulášový kotlík fotorecept
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 7. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 7. októbra 2016

Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| 400 g |
|
| 200 g |
|
| 2 ks |
|
| 1 menší ks |
|
| 1 ks |
|
| 1 strúčik |
|
| 2 ks |
|
| 1/2 čl |
|
| 1/2 PL |
|
| štipka |
|
| 1 konzerva |
|
| 2 ks |
|
| 50 g |
|
|
|
|
| 1 konzerva |
|
| 300 g (môžu byť aj obyčajné) |
|
| 10 ml |
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme rímsku rascu, kurkumu, čerstvé paradajky, paradajky v konzerve a zemiaky zalejeme vodou a varíme.

- 2
Po ôsmich minútach varenia pridáme najemno nakrájaný fenikel a varíme ďalších 20 minút.

- 3
Ďalej pridáme papriku nakrájanú na kocky, muškátovú tekvicu, kešu oriešky, kidney fazuľu, škoricu a varíme ďalších 10 – 15 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením a koriandrom.

Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu