Africký gulášový kotlík fotorecept
Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 7. októbra 2016
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 7. októbra 2016
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
45 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
200 g |
|
2 ks |
|
1 menší ks |
|
1 ks |
|
1 strúčik |
|
2 ks |
|
1/2 čl |
|
1/2 PL |
|
štipka |
|
1 konzerva |
|
2 ks |
|
50 g |
|
|
|
1 konzerva |
|
300 g (môžu byť aj obyčajné) |
|
10 ml |
|
|
|
|
Postup
-
1
Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme rímsku rascu, kurkumu, čerstvé paradajky, paradajky v konzerve a zemiaky zalejeme vodou a varíme.
- 2
Po ôsmich minútach varenia pridáme najemno nakrájaný fenikel a varíme ďalších 20 minút.
- 3
Ďalej pridáme papriku nakrájanú na kocky, muškátovú tekvicu, kešu oriešky, kidney fazuľu, škoricu a varíme ďalších 10 – 15 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením a koriandrom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu