Africký gulášový kotlík fotorecept

Ladislav Belák
šéfkuchár hotela Havrania*** v Zázrivej , 7. októbra 2016
Africký gulášový kotlík (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
200 g
2 ks
1 menší ks
1 ks
1 strúčik
2 ks
1/2 čl
1/2 PL
štipka
1 konzerva
2 ks
50 g
1 konzerva
300 g (môžu byť aj obyčajné)
10 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cibuľu, cesnak, čili papričku a kuracie prsia nakrájame nadrobno a opečieme na oleji v hrnci. Pridáme rímsku rascu, kurkumu, čerstvé paradajky, paradajky v konzerve a zemiaky zalejeme vodou a varíme.

  2. 2

    Po ôsmich minútach varenia pridáme najemno nakrájaný fenikel a varíme ďalších 20 minút.

  3. 3

    Ďalej pridáme papriku nakrájanú na kocky, muškátovú tekvicu, kešu oriešky, kidney fazuľu, škoricu a varíme ďalších 10 – 15 minút. Nakoniec dochutíme soľou, korením a koriandrom.

Diskusia k receptu

5 komentárov k receptu
chutovo moze byt dobry ale ten nazov by som urcite zmenila, lebo takto sa gulas v Afrike nevari....... vobec nepouzivaju na gulas kuracie prsia a nazov Africky len preto ze je tam chili je malz dovod a navyse aj to chilli je iny druh a nie tento , ale inak chutovo moze byt dobry

Pridaj komentár k receptu: