Talianske „cannoli“ s ricottou a kandizovaným ovocím
Všeličo nám pripomína chvíle dovolenky – suveníry, mušle a kamienky, fotografie či videá, fľaša vína......
Kysnuté buchty s džemom
Cukor, soľ a maslo rozpustíme v zohriatom mlieku. Droždie rozdrobíme do múky, pridáme vajce, nastrúhanú...
Domáca ananásová zmrzlina
Najmenší v našej rodine odmietajú ovocie v akejkoľvek forme a tak som sa rozhodla prepašovať ovocie do...
Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom
Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo...
Roastbeef so smotanovými zemiakmi a grilovanou paradajkou
Klasika, na ktorú mávam dosť často chuť. Tentoraz som ju dostal dosť náhle, takže...
Veselé šišky
Keďže sa včera začal fašiang dnes sme si spravili veselé šišky :-) Recept mám s nového času...
Smotanovo-višňová omáčka na mäso
Robila som môj prvý roastbeef v živote a keďže to bola výnimočná príležitosť, zaslúžilo si to...
Ohnivé oči
Na toto ma naviedol jeden kamarát. Vždy mi ostáva veľa plnky do plnených paprík. Tak...
Francúzska polievka s cibuľou
Cibuľu pokrájame na hrubšie kolieska alebo mesiačiky. Prudko ju opečieme na masti. Potom ju zalejeme...
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Francúzka nátierka (French Paté)
Najskôr namočíme strúhanku do vody. Zamiešame ju a necháme zmäknúť.
Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...
Smotanové zemiaky
Rúru si vopred zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme (staršie ošúpeme) a nakrájame na ľubovoľnú...
Býčie žľazy v kukuričnom obale
Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na...
Kvasienke (buchtičky) makovie, orechovie, škoricovie, ...
Recept je z relácie o slovenskom folklore pod názvom Nehaňte ľud môj. Je to špecialita zo Slovenského...
Spaghetti alle vongole
Jednoduché, rýchle a chutné. S čerstvou bagetou a pohárom chladeného vínka, bieleho alebo ružového,...
Rillettes z muflonieho pleca v pomalom hrnci
Keď to ide z bravčového mäsa, tak prečo nie z diviny? Skúsil som a delikatesa je...
Veľkonočná hrudka
V mlieku rozhabarkujeme celé vajcia, pridáme soľ, mleté nové a čierne korenie. Uvedieme do...
Kuracie prsia na studeno
Chutny studeny salat z upecenej , alebo grilovanej kuraciny; z bieleho masa. Je...
Daouhd Basha - Libanonské mäsové guľôčky
Libanonská kuchyňa sa počíta ako 2. najlepšia na svete po francúzskej kuchyni. Je veľmi rôznorodá,...
Rozpeky so slivkami
Od detstva milujem ovocné posúchy a tak, keď som na trhu kúpila slivky, vedela som,...
Marhuľové čatní
sezóna zavárania si nevyberá či je alebo nie je horko, či sa nám chce alebo nechce,...
Kurací vývar extra voňavý
Takýto vývar robievala moja stará mama, moja mama, ja, a aj nevesty naučím...
Jemné tvarohové koláčiky s tvarohom
Také jemné a lákavé, že neodolá nik. Možno pre niekoho nezvyčajné, lebo tvaroh ide...
Ľahké mrkvové karbonátky
Naša mama nám toto tradičné jedlo varila často. Karbonátky robila z uvarenej a postrúhanej mrkvy vyprážané na bravčovej masti. Dosť sýte pre dorastajúcich chlapcov....