Foto: pusta
Recept pochádza z Talianska. Toto predjedlo sa podáva pri slávnostných príležitostiach a servíruje sa s pečivom a dobre vychladeným kvalitným suchým bielym vínom.
4
porcie
porcie
150 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Syr pokrájame na malé kocky a namočíme na 2 hodiny do mlieka. Na masle zohrievame za stáleho miešania kocky syra aj s 2 Pl mlieka, v ktorom bol namočený, kým sa syr nerozpustí a odstavíme z ohňa. Primiešame žltky, za stáleho miešania vrátime na mierny plameň a miešame, až sa zmes úplne spojí.
- 2
Syrovo-vaječnú zmes naplníme do nahriatych porcelánových nádobiek a na vrch poukladáme huby, ktoré sme podusli predtým na masle.
- 3
Podávame teplé s pečivom a dobre vychladeným bielym vínom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a píšu tam, že sa môže sa okrem iného nahradiť aj ementálom, ale aj goudou.... Všade píšu tak ako @Pusta 400g syra, 80 g masla, 4 žĺtky a mlieka koľko treba. A tie huby v žiadnom recepte neboli, takže to je asi už iba nejaké miestne vylepšenie :-)
2010: Tomu vymazavaniu komentarov celkom nerozumiem. Citala som tu o tom nedavno a nepaci sa mi to. Suhlasim s tym, ze ak niekto deklaruje recept ako original, tak by si mal dat namahu s tym, aby ten pridany recept aj ako original bol. A ak sa aj stane, ze budu v recepte nejake nezrovnalosti, autor by sa mal doplnujucim info potesit a nie komentar mazat.