Bravčové vykostené karé v cestíčku z údeným syrom a cesnakom

izabella929 - fotkaizabella929, 13. mája 2014

Dnes pre milú návštevu taká rýchlovka...pokiaľ sa zemiaky uvarili z ktorých som urobila kašu s maslom a smotankou, vypražila som rezníky vo vynikajúcom cestíčku Zobraziť celý popisDnes pre milú návštevu taká rýchlovka...pokiaľ sa zemiaky uvarili z ktorých som urobila kašu s maslom a smotankou, vypražila som rezníky vo vynikajúcom cestíčku s údeným syrom a cesnakom..

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks
200 ml
3 ks
podľa potreby
 na špic noža
70 g
2 strúčiky
podľa potreby
štipka
 príloha




Postup

  1. 1

    Bravčové karé som už mala vykostené a pripravené...vyklepala som ho, osolila, obalila v hladkej múke...pripravila som si cestíčko: v mlieku som vyšľahala vajíčka,pridala som hl. múku, soľ, korenie, cesnak som pokrájala na drobno a strúhaný údený syr, napokon som vmiešala aj štipku prášku do pečiva...mám dobré skúsenosti s tým, cestíčko je nadýchané a pôsobí veľmi chutne...rezníky som vyprážala v oleji + bravčová masť domáca...vždy pomaly na malom plameni a pod pokrievkou...keď ho vyberiem z oleja, vložím ho do rajnice a prikryjem pokrievkou, aby držalo teplo, kým sa bude podávať...kým sa pomaly vyprážali rezníky, urobila som zemiakovú kašu...dnes som ju ochutila maslom a 2 lyžicami smotanky...doniesla som si zo záhrady šalát, umyla a pripravila do šalátovej misy: voda, ocot, cukor, poliala a ochutila cukrom, najradšej mám posypaný krištálovám cukrom, mám rada chrumkavé...všetko som uložila na taniere a ozdobila šalátom červeným a zeleným a zemiaky som ozdobila kolieskami reďkvičky z mojej záhrady...tento rok opäť pestujem rôznofarebné a tie sú aj na tanieri pekné...no moja návšteva bola spokojná a moje taniere sa im veľmi páčili a hlavne chutilo jedlo na nich..dávno som uvažovala, že dám do cestíčka údený syr a veru toto ma milo prekvapilo v spojení s cesnakom...prajem vám dobrú chuť...

    Bravčové vykostené karé v cestíčku z údeným syrom a cesnakom - obrázok 1
  2. 2

    a toto je moja tohoročná úroda rôznofarebnnej reďkovky..

    Bravčové vykostené karé v cestíčku z údeným syrom a cesnakom - obrázok 2

Diskusia k receptu

denyany
Rezne a celkovo vyprážané jedlá nemám rada, ale zaujalo ma krásne naaranžované jedlo. Ozaj si sa s tým vyhrala. Krásne! A tie pestré redkvičky nemajú chybu! Tie by som si veru dala. Si skvelá gazdinka, máš môj obdiv. A ešte taká otázka- ako to všetko stíhaš?
daguska
Naozaj más krásne naservírované,jedlo je urcite velmi chytné. Ja v cesticku rezne nerobievam,manzel má rád v klasickom trojobale,ale tieto tvoje by urcite zbastil raz-dva.
kukulienka71
Raz za čas je aj u nás vyprážané mäso, bolo už aj v syrovom cestíčku, je vynikajúce, môžem potvrdiť. Tvoja návšteva si iste dobre zgustla :-) A farebné reďkovky sú veľmi milé, Izka:-)
frezia68
Aj ja chcem byť milou návštevou u Teba :-))),lebo ako vždy to vyzerá krásne a chutne.
afataga
no jasne, zas ta tvoja carovna zahrada :-), tak takym obedom by som sa dala ponuknut kedykolvek, vyzera to vyborne, pre mna ale radsej tie zemiaky nepuc :-)
babkamt
Pri pohľade na tvoje jedlo sa mi slinky zbiehajú. Škoda, že vyprážané si doprajem veľmi zriedka, hoci ho mám rada:-) Mne by si na tanieri nemusela nič meniť.
izabella929
Všetkým vám ďakujem pekne za milé komentáre.-) ani u nás nie je toto jedlo často na stole...teším sa, že sa vám páčil...
eviana
@izabella929 , rezeň už na prvý pohľad vyzerá ako perinka a keď čítam aké fajné suroviny si použila, slintám ako Harino... to muselo chutiť úžasne a tie reďkovky priam spievajú ódu na svoju pestovateľku, máš môj obdiv :)
amelie
@isabelle , kúzelníčka nie je slovenské slovo (:_))), ale iné sa na teba akosi nehodí:-)
sracz
Tak téééda! Ja smiem a môžem aj takúto krásu od Teba, milá @izabella929 ktorou pripútaš k svojej "záhradke" každého milovníka domácej kuchyne!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia