Jablkový koláč fotorecept

kikusa681 - bez fotkykikusa681, 28. septembra 2010

Tento koláčik patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je ľahký na prípravu a chutí geniálne!

35-40 minút
na 180 °C

Suroviny

250 g
250 g
200 g
250 g
2
1
2 lyžice
Plnka:
1 kg
1
50 g
Bielkovinová zmes:
2
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky suroviny na cesto.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Suroviny na cesto zmiešame. Pridáme ešte mlieko, aby sa nám cesto lepšie miesilo.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1/3 vymiešanej zmesi odoberieme a dáme do sáčku do mrazničky asi na 3 hod.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po troch hodinách- Na vymastený a múkou vysypaný plech dáme 2/3 cesta.Na plech nastrúhame očistené jablká, ktoré premiešame s vanilkou. Jablká posypeme orechami.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Bielka vyšlaháme a pridáme cukor a bielkovú zmes kladieme na orechy.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Tretinu cesta postruháme na bielkovú zmes.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme do vyhriatej rúry .

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Upečený koláčik posypeme škoricou a práškovým cukrom.

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    DObrú chuť :)!

    Jablkový koláč (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

dorisa
Recept si ukladám, veľmi rada mám koláče z jabĺk a iého ovocia.
evanaaa
Predpokladám, že cesto je tuhé a treba ho vyvaľkať? Dobrý koláčik.
evia
tú bielkovú zmes, ktorú kladieme na orechy neroztierame? Kladieme iba také kôpky?
anina43
koláčik je výborný, ja cesto rozdelím na polovicu, jedno prenesiem valčekom na suchý plech, navrstvím orechy, jablká, posypem škoric. alebo vanil. cukrom, jemne pokropim rumom a rozp. maslom, položím druhú vyvaľkanú polovicu cesta, popichám vidličkou a upečiem. niekedy dám do jednej, spodnej časti cesta 2-3 lyžice kakao, dodá koláču šmrnc a výbornú chuť, to len v prípade, ak chcem koláč upiecť v skrátenom čase
anina43
inokedy dám pod jablk. plnku i nad ňu pomletý mak, niekedy robím mriežky, toto cesto je výborné i na mrežkovník, treba navrstviť viac dobrého lekváru
meryfri
práve som ho dopiekla... zavoňal v celej kuchyni...nabudúce musím asi vyžmýkať jablká, lebo sa mi zdá, že spodné cesto málo vyrástlo, alebo je to len na okraji ?...uvidím, keď vychladne ... ten sneh tomu urobil výnimočnú chuť...môj dnešný je bez orechov, lebo moja dcéra všetky orechy pojedla v zeleninových šalátoch
p.s. a keďže je už veľa hodín a nechce sa mi robiť domáce halušky, tak zajtra v polievke "budeme naháňať " americké ... t. j. urobené palacinkové cesto na slano, upečiem ako palacinky ...potom nakrájam na širšie rezance len toľko, koľko je treba každému do taniera ...možno to už poznáte
kikusa681
Evia- áno bielkovinovú zmes rozotrieme
Anina43- super nápad, vyskúšam
Meryfri- áno môžu sa jabĺčka i vyžmýkať , závisí to od druhu jabĺk ako sú vodnaté..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia