Horné kuracie pedále s čubricou na vínku

srnkas - bez fotkysrnkas, 27. mája 2014
Horné kuracie pedále s čubricou na vínku
Foto: srnkas

Moje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho vylepšená ako tradičné pečené kuracie stehná. Samozrejme, možno použiť aj Zobraziť celý popisMoje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho vylepšená ako tradičné pečené kuracie stehná. Samozrejme, možno použiť aj biele vínko. Podľa toho, kto má aké rád. Čubricu by som nenahrádzala :) sú to bombové bylinky, ktoré používam, aj do mojich syrových pagáčov :), vlastne do veľa receptov.

3
porcie
70 minút
príprava
10 minút
na 210 °C

Suroviny

6 ks
1 ks
2 dcl
1 pl
1 pl
2 dcl




Postup

  1. 1

    Vždy kupujem horné stehná, vykostené bez kože, 5-6ks je v baleni. Pri tomto jedle, rovno môžeme všetko pripravovať rovno do zapekacej nádoby. Umyjeme si stehienka, osušíme a šup do zapekacej nádoby. Nakrájme na jemné polmesiačiky cibuľu, premiešame rukami, a pridáme čubricu, gyros, a trošičku soli. Podlejeme vínkom 2-3 deci, ja som mala Faustino, Rioju ružovú z predošlého večera. Necháme marinovať len tak hodinku, dve v chladničke.

    Horné kuracie pedále s čubricou na vínku - obrázok 1
  2. 2

    Už len predhrejeme rúru na 210 stupňov a pečieme 55min, a potom pripekáme odokryté 10 minút pri 240 stupňoch. Ako prílohu sme mali ryžu, ale väčšinou robím svoju chýrnu zapečenú zeleninu, ale to až nabudúce. Dúfam, že si pochutíte.

    Horné kuracie pedále s čubricou na vínku - obrázok 2

Diskusia k receptu

falipy
Dakujem velmi krasne za receptik.....Len mi prosim Ta povedz, co je to cubrica !? Nemam ani sajnu a neviem, ci to tu v Statoch mame. Mozno by som to s niecim mohla nahradit, ked to nenajdem.
Dakujem
nadia56
@falipy , cubricu mozno dostanes kupit v nejakom europskom obchode ale podla zlozenia si ju namiesas aj sama, vsetky jej zlozky su v amerike dostupne, saturejka = savory, mozes si ju pestovat na zahrade alebo v kvetinaci, piskavica = Fenugreek, kupis najskor v obchodoch s indickym korenim, ostatne uz je asi zrozumitelne, pekny den ti zelam:-)
frezia68
srnkas:tomu receptu som sa poteršila,lebo takto pripravené stehná ma nenapadlo robiť.Saturejku mám rada(aj na lodžii čaká na použitie) a po petržlenovej vňaťke,pažítke,kôpru je štvrtá v poradí obľúbenosti.Hoci mäta,bazalka,rozmarín...je ich veľa.Takže recept od Teba určite vyskúšam.Pridaj zapečenú zeleninu,tú ma naučila @sjuz ,ale možná robíš odlišne,tak potešíš :-)
hubata
Vďaka za pripomenutie receptu, aj keď nie s čubricou ale robila som ho často práve preto, že je všetko na jednom pekáči. Dávam troška iné koreniny (my sme cesnakoví) ale aj toto vyzerá fajn, musí to strašne voňať, len tak nos vykrúca ......
alex37
dovolila som si spravit zmenu aj vo wikipedii, aby to nezavádzalo...už je tam skutočný opis čubrice...
nadia56
@alex37 , na slovensku dostanes pod nazvom cubrica kupit aj zmes korenia aj susenu saturejku, som rada, ze si informacie o cubrici uviedla na pravu mieru, ja si cubricu-saturejku-savory pestujem na zahrade a na zimu nasusim, pekny den ti zelam:-)
1x alex37
evanaaa
Kedysi sme si priniesli "čubricu" z BG, predtým sme to nepoznali, tam nám dávali už spomenutú zmes korenie pod tým názvom, možno to niekde tak volajú preto, že je tam tá čubrica-saturejka základom. V reštaurácii, kde sme chodili jedávať nám to automaticky dávali v koreničke.
srnkas
Servuste ;) prepacte, ze som neodpisovala, ale bola som v Dubline na vylete. Ano, cubrica je saturejka, a aj v madarsku je jej hodne, u nas mi ju tatinko kupuje na vselijakych trhoch, najma na vianocnych, to vzdy mame na cely rok. No ale ak nemate, kludne pouzite provensalske korenie, alebo gyros, alebo gulasove, to je jedno, netreba sa bat. S vinkom sa to lubi vsetko ;) Dakujem ostatnym varechackam, ze ma zastupili a vysvetlili kde a co a ako so saturejkou ;)
srnkas
frezia68, ano, urcite pridam v najblizsich dnoch aj prilohu v podobe pecenej zeleninky, mam ju vo dvoch variantoch. Mnam, uz sa tesiiim ;)