Foto: srnkas
Moje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho vylepšená ako tradičné pečené kuracie stehná. Samozrejme, možno použiť aj Zobraziť celý popisMoje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho vylepšená ako tradičné pečené kuracie stehná. Samozrejme, možno použiť aj biele vínko. Podľa toho, kto má aké rád. Čubricu by som nenahrádzala :) sú to bombové bylinky, ktoré používam, aj do mojich syrových pagáčov :), vlastne do veľa receptov.
porcie
príprava
na 210 °C
Postup
-
1
Vždy kupujem horné stehná, vykostené bez kože, 5-6ks je v baleni. Pri tomto jedle, rovno môžeme všetko pripravovať rovno do zapekacej nádoby. Umyjeme si stehienka, osušíme a šup do zapekacej nádoby. Nakrájme na jemné polmesiačiky cibuľu, premiešame rukami, a pridáme čubricu, gyros, a trošičku soli. Podlejeme vínkom 2-3 deci, ja som mala Faustino, Rioju ružovú z predošlého večera. Necháme marinovať len tak hodinku, dve v chladničke.
-
2
Už len predhrejeme rúru na 210 stupňov a pečieme 55min, a potom pripekáme odokryté 10 minút pri 240 stupňoch. Ako prílohu sme mali ryžu, ale väčšinou robím svoju chýrnu zapečenú zeleninu, ale to až nabudúce. Dúfam, že si pochutíte.
Dakujem
gradinata.bg/index.php?page=plant&plant_id=715&a...
to čo je z opisu od @nadia56 je Balkánská šarena sol
www.balkanskekoreni.cz/index.php?productID=2...
som si istá na 1000% - mám to priamo od Bulharov :-)