Horné kuracie pedále s čubricou na vínku

srnkas - bez fotkySrnkas, 27. mája 2014 23:01
Ďalšie recepty »
Horné kuracie pedále s čubricou na vínkuFoto: srnkas

Moje najoblúbenejšie jedlo. Na akýkoľvek deň. Jednoduchá príprava, a chuť vynikajúco a pritom jednoducho vylepšená ako tradičné pečené kuracie stehná. Samozrejme, možno použiť aj biele vínko. Podľa toho, kto má aké rád. Čubricu by som nenahrádzala :) sú to bombové bylinky, ktoré používam, aj do mojich syrových pagáčov :), vlastne do veľa receptov.

3
porcie
70 min
príprava
10 min
na 210 °C

Suroviny

6 ks
1 ks
2 dcl
1 pl
1 pl
2 dcl
TIP: Internetová televízia o varení - TV Varecha

Postup prípravy

  1. 1

    Vždy kupujem horné stehná, vykostené bez kože, 5-6ks je v baleni. Pri tomto jedle, rovno môžeme všetko pripravovať rovno do zapekacej nádoby. Umyjeme si stehienka, osušíme a šup do zapekacej nádoby. Nakrájme na jemné polmesiačiky cibuľu, premiešame rukami, a pridáme čubricu, gyros, a trošičku soli. Podlejeme vínkom 2-3 deci, ja som mala Faustino, Rioju ružovú z predošlého večera. Necháme marinovať len tak hodinku, dve v chladničke.

    Horné kuracie pedále s čubricou na vínku - obrázok 1
  2. 2

    Už len predhrejeme rúru na 210 stupňov a pečieme 55min, a potom pripekáme odokryté 10 minút pri 240 stupňoch. Ako prílohu sme mali ryžu, ale väčšinou robím svoju chýrnu zapečenú zeleninu, ale to až nabudúce. Dúfam, že si pochutíte.

    Horné kuracie pedále s čubricou na vínku - obrázok 2
Recept je zaradený do tagov:


Inšpirácie z nových receptov
TOPlist