Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom

mracik9 - fotkamracik9, 18. apríla 2013
Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom
Foto: mracik9

Klasické zemiakové placky asi každý pozná,ale tieto si môžte pripraviť iba tak so zeleninkou.Ja vám ich ponúkam aj s mäsom a super jarným šalátom.

Suroviny

7 ks
150 g
150 g
1 ks
200 g
Šalát:
1 zväzok
1 zväzok
250 ml
500 g alebo diviak
2 ks
3 ks
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zemiaky uvaríme v šupke,vychladíme a postrúhame na jemnom strúhadle.Vychladené zemiaky zmiešame s tvarohom,vajíčkom,krupicou a múkou.Osolíme a okoreníme čiernym korením.

    Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu vypracujeme a tvarujeme mokrými rukami malé placky,ktoré z oboch strán vyprážame na rozpálenom oleji do ružova.

    Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom - obrázok 2
  3. 3

    K týmto plackám si môžete urobiť akýkoľvek šalátik.Ja som robila redkvičkový s jarnou cibuľkou a kyslou smotanou a mäso z diviaka na koreninách ktoré som uviedla.Tieto placky sa dajú jesť len tak aj bez ničoho,sú dobré aj vychladené,len už nie sú také chrumkavé ako čerstvé.

    Zemiakovo-tvarohové placky s mäsom a šalátom - obrázok 3

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: