Foto: mracik9
Klasické zemiakové placky asi každý pozná,ale tieto si môžte pripraviť iba tak so zeleninkou.Ja vám ich ponúkam aj s mäsom a super jarným šalátom.
Suroviny
7 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1 ks |
|
200 g |
|
|
|
|
|
|
|
Šalát: | |
1 zväzok |
|
1 zväzok |
|
250 ml |
|
|
|
500 g alebo diviak |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Zemiaky uvaríme v šupke,vychladíme a postrúhame na jemnom strúhadle.Vychladené zemiaky zmiešame s tvarohom,vajíčkom,krupicou a múkou.Osolíme a okoreníme čiernym korením.
-
2
Všetko spolu vypracujeme a tvarujeme mokrými rukami malé placky,ktoré z oboch strán vyprážame na rozpálenom oleji do ružova.
-
3
K týmto plackám si môžete urobiť akýkoľvek šalátik.Ja som robila redkvičkový s jarnou cibuľkou a kyslou smotanou a mäso z diviaka na koreninách ktoré som uviedla.Tieto placky sa dajú jesť len tak aj bez ničoho,sú dobré aj vychladené,len už nie sú také chrumkavé ako čerstvé.
varecha.pravda.sk/recepty/tvarohova-harula-fotorecept/362...