Tekvicový koláč

kattruss - fotkakattruss, 24. januára 2013 11:06
Ďalšie recepty »
Tekvicový koláčFoto: kattruss

Tento koláčik som našla na nete a veľmi ma zaujal, tak som ho skúsila pripraviť. Je veľmi chutný a zdravý. Na začiatok trošku nákladný, ak nemáte melasu a kokosový olej, ale zas na ďalšie pokusy budete mať zásoby. Určite odporúčam :)

8
porcií
20 min
príprava
65 min
na 190°C , 175 °C

Suroviny

Cesto:
1 ½ cup (hrnček)
½ cup (hrnček)
75 g drvené
¼ cup (hrnček)
2 PL
2 PL
1 PL
¼ cup nesladený (alebo marhuľový džem)
½ KL
½ KL
¼ KL
¼ KL
Plnka:
3 cup (hrnček)
½ cup (al. biely jogurt)
1 cup (hrnček)
1 cup (hrnček)
2 ks celé
4 ks
¼ cup (hrnček)
2 PL
3 KL
1 KL
1 KL
1 KL (čerstvo nastrúhaný)
½ KL
½ KL
Posýpka:
30 g podrvené (alebo aké máte)
¼ cup (hrnček)
¼ KL
2 PL nasekané
1 PL
Varecha.sk na Instagrame: Followuj @varechask

Postup prípravy

  1. 1

    Cesto: Zo všetkých ingrediencií vymiešajte cesto.Cesto vložíme do koláčovej formy. Dobre popritláčajte aj po okrajoch. Rúru predhrejte na 190˚C. Pečieme cca 10 minút.

  2. 2

    Plnka: V kuchynskom robote dobre rozmixujeme všetky prísady – aby boli hladké a krémové (asi minútu). Plnku rozotrite na cesto a zarovnajte po vrch. Pečieme v rúre na 175˚C cca 50-55 minút. Rúru vypnite a mierne otvorte dvierka. Nechajte koláč pár hodín chladnúť v rúre, potom vyberte a nechajte úplne vychladnúť predtým, ako ho dáte do chladničky. V chladničke ho nechajte minimálne 4 hodiny, najlepšie cez noc. Koláčik je chutný aj čerstvo upečený, takže sa dá jesť aj teplý aj studený :)

  3. 3

    Posýpka: Predhrejeme malú panvicu. Pridáme ovsené vločky, pekanové orechy (al. lieskovce), soľ a škoricu a opekáme, kým to nezačne voňať a ovos nezačne hnednúť. Za stáleho miešania pridáme hrozienka a javorový sirup. Necháme úplne vychladnúť. Posýpkou posypte koláč.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist