Orechové taštičky plné šľahačkovo-čokoládovým krémom
Foto: medovnicek
Tento recept mám zo staršieho čísla českej verzie Rytmusu života. V tom časopise som objavila množstvo skvelých receptov a tento je jeden z nich.
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme plnku. Vo vodnej lázni rozpustíme mliečnu čokoládu - použila som Milku čokoládu spolu so smotanou. Mala som rastlinnú šľahačku Ramu Cremefine. Pridáme med a všetko dôkladne rozpustíme na hladkú polevu. Odstavíme z vodnej lázne a necháme pomaličky chladnúť, až poleva úplne zhustne. Ja som ju dala aj do chladničky. Hladkú múku nasypeme do misky, pridáme nakrájané maslo, soľ, cukor, pomleté orechy a žĺtok. Prilejeme smotanu a všetko dôkladne spracujeme na hladké cesto. Dáme ho na 30 minút odpočinúť do chladničky. Odpočinuté cesto vyvaľkáme na cca 3 mm hrubý plát a vykrojíme z neho kolieska o priemere cca 8 cm. Všetky kolieska potrieme rozšľahaným vajíčkom. Do stredu každého dáme lyžičku náplne. Kolieska cez stred prehneme a okraje pevne pritlačíme k sebe. Taštičky poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie a povrch potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme vo vyhriatej rúre na 160 C. Po upečení necháme taštičky vychladnúť a môžeme pocukrovať.
aj plnku robievam(parížsku), ale bez medu-čokoláda má svoju sladkosť a nám to stačí-milujeme túto plnku, takže vyskúšam aj tieto taštičky ňou naplniť...uvidíme-zas som sa niečo naučila!...inak vyzerajú super!
Na prvý pohľad mi pripadajú ako z medového cesta.
Uložím.Dík.
Koľko kúskov z takej dávky?