Foto: methi
Masala Masoor (masoor znamena v preklade sosovica) - Chutne s plackami paratha, capati alebo chlebom.
Suroviny
1 hrnček |
|
1 ks, vcelku |
|
2 ks, nakrajana nadrobno |
|
2 PL |
|
|
|
hrst |
|
2 ks |
|
Na masala: | |
1/2 ČL |
|
1/3 ČL |
|
1 ČL, plochá |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
Postup
-
1
Sosovicu preplachneme, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad sosovicou, vlozime jednu celu osupanu cibulu a uvarime do makka; asi 20 minut.
- 2
Pripravime si masala. Zmiesame vsetky suroviny v miske na pastu.
- 3
V druhom hrnci zohrejeme ghee a na nom spenime nakrajanu cibulu. Oprazame kym cibula nezosklovatie. Potom pridame masala, 3 minutky opekame.
- 4
Pridame uvarenu sosovicu (bez velkej cibule, ktoru sme v nej varili) a osolime.
- 5
Pridame nakrajane paradajky a 5 minut na slabom ohni varime, obcas premiesame.
- 6
Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vnatou, odstavime z ohna, premiesame a 5 minut nechame zakryte odpocivat.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu