Šošovicová masala fotorecept

methi - fotkamethi, 19. augusta 2013
Šošovicová masala (fotorecept)
Foto: methi

Masala Masoor (masoor znamena v preklade sosovica) - Chutne s plackami paratha, capati alebo chlebom.

Suroviny

1 hrnček
1 ks, vcelku
2 ks, nakrajana nadrobno
2 PL
 hrst
2 ks
Na masala:
1/2 ČL
1/3 ČL
1 ČL, plochá
1/2 ČL
1/2 ČL

Postup

  1. 1

    Sosovicu preplachneme, dame do hrnca, zalejeme vodou, aby jej bolo asi 3cm nad sosovicou, vlozime jednu celu osupanu cibulu a uvarime do makka; asi 20 minut.

  2. 2

    Pripravime si masala. Zmiesame vsetky suroviny v miske na pastu.

  3. 3

    V druhom hrnci zohrejeme ghee a na nom spenime nakrajanu cibulu. Oprazame kym cibula nezosklovatie. Potom pridame masala, 3 minutky opekame.

  4. 4

    Pridame uvarenu sosovicu (bez velkej cibule, ktoru sme v nej varili) a osolime.

    Šošovicová masala (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridame nakrajane paradajky a 5 minut na slabom ohni varime, obcas premiesame.

  6. 6

    Nakoniec posypeme nasekanou koriandrovou vnatou, odstavime z ohna, premiesame a 5 minut nechame zakryte odpocivat.

    Šošovicová masala (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

eviana
Krásne, voňavé, svieže... isto nesmierne chutné... tlieskam :)
mariana33
vyzerá to super...v podstate ako všetky tvoje recepty...ukladám
martinis
pridávam sa k @mariana33 , tvoje recepty sú úžasné, už sa teším, ako si ich postupne všetky vyskúšam :)) šošovica je vynikajúca strukovina, raz-dva uvarená, takto dochutená a s cibuľou a paradajkami to je priam majstrovské dielo. možno by sa táto masala dala pripraviť aj s červenou šošovicou, čo povieš ? :)
majkah
@methi , práve som uvarila presne podla receptu, k tomu placky Naan podla teba, uzasna mnamka. Dakujem
martinis
@methi práve som dojedol, fantastické. koriandrovú vňať som nemal, tak som dal petržlenovú a ako som písal, šošovicu som použil červenú, veľmi mi to chutilo :-))

Zaujímavé video z archívu TV Varecha