Linecké pečivo
Linecké pečivo

Špaldové linecké srdiečka

janeg - fotkajaneg, 3. júla 2020
Špaldové linecké srdiečka
Foto: janeg

Tradičné vianočné pečivo bez vajec a laktózy. Zdroj: Stolový kalendár Fit recepty 2020

35
porcií
35 minút
príprava
10 minút
na 170 °C

Suroviny

300 g
200 g
100 g
1 PL (alebo zemiakový)
1,5 PL
 nastrúhaná
podľa chuti

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Škrob dobre rozmiešame s vodou, je to náhrada vajíčka.

  2. 2

    Všetky suroviny dáme do misy a spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme minimálne na pol hodinu do chladničky.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Na každom druhom kúsku vykrojíme v strede malé srdiečko.

  4. 4

    Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C približne 15 minút do ružova.

  5. 5

    Pečivo necháme vychladnúť a potom zliepame džemom. Môžeme posypať práškovým cukrom.

Diskusia k receptu


Jeden komentár