Špaldové linecké srdiečka
Foto: janeg
Tradičné vianočné pečivo bez vajec a laktózy. Zdroj: Stolový kalendár Fit recepty 2020
35
porcií
porcií
35 minút
príprava
príprava
10 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
Škrob dobre rozmiešame s vodou, je to náhrada vajíčka.
- 2
Všetky suroviny dáme do misy a spracujeme na hladké cesto. Cesto zabalíme do fólie a dáme minimálne na pol hodinu do chladničky.
- 3
Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku cca 3 mm a vykrajujeme srdiečka. Na každom druhom kúsku vykrojíme v strede malé srdiečko.
- 4
Poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme na 170 °C približne 15 minút do ružova.
- 5
Pečivo necháme vychladnúť a potom zliepame džemom. Môžeme posypať práškovým cukrom.
Tiež linecké pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu