Veselé šišky

zuzula2 - fotkazuzula2, 8. januára 2012
Veselé šišky
Foto: zuzula2

Keďže sa včera začal fašiang dnes sme si spravili veselé šišky :-) Recept mám s nového času pre ženy ktorí vyšiel minulí rok. Sú Zobraziť celý popisKeďže sa včera začal fašiang dnes sme si spravili veselé šišky :-) Recept mám s nového času pre ženy ktorí vyšiel minulí rok. Sú naozaj veľmi chutné.

20
porcií
50 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kocka
170 ml vlažné
500 g
2 ks
2 ks
40 g
60 g
  na vyprážanie
  na obalenie
1 PL




Postup

  1. 1

    Ja som do cesta použila sušené droždie a tak som všetky suché prísady okrem cukru zmiešala. Pokiaľ máte čerstvé droždie urobte klasický kvások.

    Veselé šišky - obrázok 1
  2. 2

    Vajíčka a žĺtky vymiešame s cukrom.

    Veselé šišky - obrázok 2
  3. 3

    Do vyšľahaných vajíčok pridáme mierne zohriate mlieko a polievkovú lyžicu rumu. Všetko zmiešame.. Do múkovej zmesy dáme zmäknuté maslo a trošku v prstoch rozdrobíme. Pridáme tekutinu a vypracujeme cesto.

    Veselé šišky - obrázok 3
  4. 4

    Cesto schováme pod utierku a necháme ho kysnúť zhruba 40 minút. Ja som to moje dala oddýchnuť k rúre na pečenie kde sa práve pieklo mäsko na obed a tak tam bolo teplúčko.

    Veselé šišky - obrázok 4
  5. 5

    Podľa receptu vykysnuté cesto rozdelíme na 20 rovnakých kúskov s ktorích tvarujeme gulôčky. Tie potom jemne prejdeme valčekom. Ja som si dala cesto na pomúčenú dosku, vyvaľkala na asi pol centimetra a vykrajovala rôzne vzory aby to bolo veselé :-). Vykrojené vzory vypražíme v rozpálenom oleji. Ide to naozaj veľmi rýchlo.

    Veselé šišky - obrázok 5
  6. 6

    Hotové veselé šišky vyberieme s oleja na obrúsok aby sa vysal prebytočný tuk. Obalujeme v práškovom cukre zmiešanom s troškou vanilkového cukru.

    Veselé šišky - obrázok 6
  7. 7

    Ak spravíte klasické šišky môžete ich rovno naplniť lekvárom. Prajem vám dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

izabella929
šišky ľúbime, to je jedno, ako sú vykrojené.-)) s lekvárom a šlahačkou.-))
evusik
nie je jedno ako sú vykrojené, pretože aj oči jedia.... a tieto sú na pohľad veľmi pekné a určite aj chutné :-)
coldbery
Veselá obmena...nabudúce to urobím aj ja tak...pekné...♥
evanaaa
Aj mne sa to páči -. aha, fašiangy sa blížia, už idú šišky, fánky......
betka11
Naozaj sú milé, chcem sa spýtať po vykrojení si už nenechala podkysnúť?
zuzula2
no mali by sa nechat este pol hodinku podkysnut ale mne sa uz nechcelo cakat... :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia