Foto: zuzula2
Keďže sa včera začal fašiang dnes sme si spravili veselé šišky :-) Recept mám s nového času pre ženy ktorí vyšiel minulí rok. Sú Zobraziť celý popisKeďže sa včera začal fašiang dnes sme si spravili veselé šišky :-) Recept mám s nového času pre ženy ktorí vyšiel minulí rok. Sú naozaj veľmi chutné.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Ja som do cesta použila sušené droždie a tak som všetky suché prísady okrem cukru zmiešala. Pokiaľ máte čerstvé droždie urobte klasický kvások.
-
2
Vajíčka a žĺtky vymiešame s cukrom.
-
3
Do vyšľahaných vajíčok pridáme mierne zohriate mlieko a polievkovú lyžicu rumu. Všetko zmiešame.. Do múkovej zmesy dáme zmäknuté maslo a trošku v prstoch rozdrobíme. Pridáme tekutinu a vypracujeme cesto.
-
4
Cesto schováme pod utierku a necháme ho kysnúť zhruba 40 minút. Ja som to moje dala oddýchnuť k rúre na pečenie kde sa práve pieklo mäsko na obed a tak tam bolo teplúčko.
-
5
Podľa receptu vykysnuté cesto rozdelíme na 20 rovnakých kúskov s ktorích tvarujeme gulôčky. Tie potom jemne prejdeme valčekom. Ja som si dala cesto na pomúčenú dosku, vyvaľkala na asi pol centimetra a vykrajovala rôzne vzory aby to bolo veselé :-). Vykrojené vzory vypražíme v rozpálenom oleji. Ide to naozaj veľmi rýchlo.
-
6
Hotové veselé šišky vyberieme s oleja na obrúsok aby sa vysal prebytočný tuk. Obalujeme v práškovom cukre zmiešanom s troškou vanilkového cukru.
-
7
Ak spravíte klasické šišky môžete ich rovno naplniť lekvárom. Prajem vám dobrú chuť. :-)
Diskusia k receptu