Mahune - boranija, polievka z fazuľových strukov

marijanna - fotkamarijanna, 18. júna 2012
Mahune - boranija, polievka z fazuľových strukov
Foto: marijanna

.. mnami akurat je ten cas ked je mlada zelenina a tata polievka je vynikajuca. . pripravuje sa ako samostatne jedlo . . .dobru Zobraziť celý popis.. mnami akurat je ten cas ked je mlada zelenina a tata polievka je vynikajuca. . pripravuje sa ako samostatne jedlo . . .dobru chut. . dnes varil moj drahy ;)

12
porcií
15 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
po chuti
asi 5 pl
250 ml
alebo:
250 ml




Postup

  1. 1

    na oleji poprazime cibulku a nakrajanu struckovu fazulku poprazime a posolime. pridame maso a podlejeme vodou a dusime na miernom ohni. Ochutname a dochutime ak je treba. My dame len malo soli lebo masko mame domace udene,takze je aj fajnej chuti,urobi to super chut. Ked uz je vsetko uvarene zahustime s mliekom, v ktorom je rozmiesana muka. Prevarime a este na oleji poprazime cervenu papriku asi 2 lyzice,podsypeme hladkou mukou,urobime zaprazku a pridame do polievky. Prevarime a podavame. . .moji si este daju hore na tanier kyslu smotanu asi jednu lyzicu,oni v tych balkanskych jedlach davaju tu smotanu skoro vsade;)))

    Mahune - boranija, polievka z fazuľových strukov - obrázok 1

Diskusia k receptu

nonna
Bolo by to super, len k mladej zelenej fazuľke nieeeeeeeeeeeeee ťažké údené mäso. Radšej napr. nejaké hríby.
marijanna
my to mame radi takto,mne nikdy nechutila. ta podbita fazulka alebo nakyslo,tuto milujem . . a s hribmi. . neviem?skusim
radulienka
Ja mám rada tie balkánske polievky a smotanku na to, mňam, vďaka za recept...
nadasky
CHodíme na dovolenky už dlhé roky do Chorvatska cez Slovinsko a máme miesta kde vždy si dáme ich domácu stravu. občas aj dupľu!!!
marijanna
@nadasky ja som blizko Talianska,hned na hranici z balkona pozetam di Italy ;) byvam pri Novej Gorici,podla mna chodite cez ine mesta blizko ori Madarsku,ked ide do Chorvatska. . .Slovinska kuchyna je lahsia,skoro vobec sa nepodoba na Balkansku je viac menej podobna. nasej,mozno pridam aj neaky SLO recept ;))) take Štruklje su mnami. . Ak bude blisko Novej Gorice zajdite . .a dakujem za mily komentar :-):-):-)
babidka
Ani ja nemusim udene v takejto polievocke , ale skusim urobit tomu svojmu milovnikovi udeneho - mozno mu zachuti :-)
marijanna
ani ja som nemusela,kym som neochutnala. . .je fajnova aj bez. . . ale s udenym je lepsia;)))
nadasky
Chodíme na Maribor -Ljubljanu, Postojna, smer Pivka a Ilirska Bystrica
marijanna
@nadasky tam my ideme ked odeme na istru minule sme tam sli na rijeku mne sa ta cesta bars nelubi
cez tie zakruty;)))podoba sa to tak trochu na cestu ako u nas do polska;))) my sme asi 40km od postojni. v postojne je paradna jaskyna odporucam len drahe vstupne jak guta okolo 20-25€ bars draho. tak skocte k jadranu my sme sa dnes boli opat kupat a voda je paradna. my chodime do talianska - monfalcone mame polhodky cesty tsk zdravimmmm





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia