Foto: archaa
Auszogne sú podobné našim šiškám, tvar je však iný, viac plackovitý a roztiahnutý v strede. Odtiaľ aj ten názov.
porcií
príprava
Suroviny
250 g |
|
250 g |
|
1 kocka |
|
80 g |
|
125 ml |
|
štipka |
|
70 g |
|
2 ks |
|
Okrem toho: | |
na vysmážanie |
|
na pomúčenie dosky |
|
na posypanie |
|
trocha (roztopené maslo) na prsty |
|
Postup
-
1
Kysnuté cesto som pripravovala v pekárničke. Naplnila som ju najprv tekutými, potom sypkými ingredienciami, navrch som pomrvila droždie a zapla program “Cesto”. Ak pekárničku nemáte, vypracujte cesto ručne, potom ho nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
- 2
Vykysnuté preložte na múkou vysypanú dosku a vytvarujte z neho väčší šúľok, ktorý pokrájajte na rovnaké diely. Malo by vám ich výjsť asi 15. Z dielov vyformujte guličky, ktoré nechajte prikryté ďalej kysnúť pol hodiny.
- 3
Olej na fritovanie dobre nahrejte a odloženým olejom si naolejujte trocha prsty.Vezmite jednu guličku cesta a v dlani ju jemne spľasnite. Potom prstami zo stredu vyťahujte do oválu, ako malé pizze. Okraje majú byť hrubé v strede cesto takmer priesvitné. Potom opatrne vložte do rozpáleného oleja. Nepečte viac naraz! Iba pekne po jednom. Vezmite polievkovú lyžicu a olejom z panvice, či fritézy ich v strede trocha polejte, aby sa nafúkol.
- 4
Vysmážajte z oboch strán do zlatohneda, potom vyberte a položte na servítku aby ste odstránili prebytočný olej. Takto upečte všetky guličky cesta.
Pred podávaním ich posypte práškovým cukrom - 2
5*****
@anilah , @izabella929 : na naše langoše som akosi pozabudla a veru máte pravdu, niečo ako sladké langoše :)
@iwuska : tak potom je tento receptík pre teba ako stvorený...