Foto: babav
Tento recept ma lákal už dlho pre zaujimavé formovanie cesta. Nie je na Vareche prvý ani odkopirovaný. Použila som v ňom vlastný, dlhy m používaním overený Zobraziť celý popisTento recept ma lákal už dlho pre zaujimavé formovanie cesta. Nie je na Vareche prvý ani odkopirovaný. Použila som v ňom vlastný, dlhy m používaním overený recept na cesto .
porcií
príprava
na 160 °C
Postup
-
1
Plnka.
-
2
Z uvedených surovín som vymiesila cesto. Múku som preosiala s práškovým cukrom a soľou do misky. Vo vlažnom mlieku som rozpustila vanilkový cukor, pridala droždie. Keď narástlo vyliala som tekutinu do múky spolu so žĺtkami, kôrou z citróna a rozpusteným maslom. Rukou som vymiesila cesto.
-
3
Kyslo mi zhruba 1 hodinu. Vykysnuté cesto som rozdelilla na 4 rovnaké bochníky.
-
4
Prvý bochník som rozgúľala na papieri na pečenie a tanierom označila veľkosť kruhu.
-
5
Natrela som ho nutellou
-
6
...a presunula na okrúhly plech, na ktorom sa bude koláč piecť.
-
7
Pokračovala som ukladaním 3 dalších kruhov cesta striedavo s plnkou.
-
8
Cesto vyčnievajúce z kruhu som pomocou taniera a noža vyrovnala.
-
9
Označila som stred ruže, ktorý musí ostať neprekrojený.
-
10
Potom som ho rozkrájala, najskôr na 4 diely
-
11
a pokračovala až na 16 dielov.
-
12
Každé 2 susediace trojuholníky som otočila a zavinula smerom od seba, konce podložila.
-
13
Hotovo...len keby moja kamera lepšie poslúchala,a by bol obrázok ostrejší.
-
14
Ružu som nechala ešte 20 minút podkysnúť a potom piekla v rúre 30 minút na160 stupňoch C.
-
15
Upečená a pocukrovaná ruža.
-
16
Hotova na maškrtenie.
-
17
Ešte pre pekný pohľad, moja obľúbená živá kvetinka.
Diskusia k receptu