Nutellová ruža

babav - fotkababav, 22. júla 2015
Nutellová ruža
Foto: babav

Tento recept ma lákal už dlho pre zaujimavé formovanie cesta. Nie je na Vareche prvý ani odkopirovaný. Použila som v ňom vlastný, dlhy m používaním overený recept na cesto .

16
porcií
20 minút
príprava
30 minút
na 160 °C

Suroviny

250 g
250 g
100 g
200 ml vlažné
100 g
8 g sušené
1 bal.
2 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Plnka.

    Nutellová ruža - obrázok 1
  2. 2

    Z uvedených surovín som vymiesila cesto. Múku som preosiala s práškovým cukrom a soľou do misky. Vo vlažnom mlieku som rozpustila vanilkový cukor, pridala droždie. Keď narástlo vyliala som tekutinu do múky spolu so žĺtkami, kôrou z citróna a rozpusteným maslom. Rukou som vymiesila cesto.

    Nutellová ruža - obrázok 2
  3. 3

    Kyslo mi zhruba 1 hodinu. Vykysnuté cesto som rozdelilla na 4 rovnaké bochníky.

    Nutellová ruža - obrázok 3
  4. 4

    Prvý bochník som rozgúľala na papieri na pečenie a tanierom označila veľkosť kruhu.

    Nutellová ruža - obrázok 4
  5. 5

    Natrela som ho nutellou

    Nutellová ruža - obrázok 5
  6. 6

    ...a presunula na okrúhly plech, na ktorom sa bude koláč piecť.

    Nutellová ruža - obrázok 6
  7. 7

    Pokračovala som ukladaním 3 dalších kruhov cesta striedavo s plnkou.

    Nutellová ruža - obrázok 7
  8. 8

    Cesto vyčnievajúce z kruhu som pomocou taniera a noža vyrovnala.

    Nutellová ruža - obrázok 8
  9. 9

    Označila som stred ruže, ktorý musí ostať neprekrojený.

    Nutellová ruža - obrázok 9
  10. 10

    Potom som ho rozkrájala, najskôr na 4 diely

    Nutellová ruža - obrázok 10
  11. 11

    a pokračovala až na 16 dielov.

    Nutellová ruža - obrázok 11
  12. 12

    Každé 2 susediace trojuholníky som otočila a zavinula smerom od seba, konce podložila.

    Nutellová ruža - obrázok 12
  13. 13

    Hotovo...len keby moja kamera lepšie poslúchala,a by bol obrázok ostrejší.

    Nutellová ruža - obrázok 13
  14. 14

    Ružu som nechala ešte 20 minút podkysnúť a potom piekla v rúre 30 minút na160 stupňoch C.

    Nutellová ruža - obrázok 14
  15. 15

    Upečená a pocukrovaná ruža.

    Nutellová ruža - obrázok 15
  16. 16

    Hotova na maškrtenie.

    Nutellová ruža - obrázok 16
  17. 17

    Ešte pre pekný pohľad, moja obľúbená živá kvetinka.

    Nutellová ruža - obrázok 17

Diskusia k receptu

19 komentárov k receptu
ja by som tiež tento krásny kvet rada vyskúšala, veľmi pekne sa ti vydaril a páči sa mi aj ten druhý kvietok :-)...kk
rozhodla som sa urobiť vás recept, lebo má veľmi zaujal. Prvý krát som robila kysnute cesto a vďaka vášmu receptu a veľmi dobrým fotokrokom som to úspešne zvládla. Prikladám svoj prvý kysnutý koláč! Ďakujem za inspiraciu

Pridaj komentár k receptu: