Moja živánska fotorecept

tkatka - fotkatkatka, 25. mája 2011
Moja živánska (fotorecept)
Foto: tkatka
3
porcie
10 minút
príprava
90 minút
na 250 °C

Suroviny

3 ks
3 ks
6 ks dlhý tenký plátok
9 ks
1 ks väčšia




Postup

  1. 1

    Zemiaky očistíme a nakrájamme. Dáme na alobal a osolíme.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu očistíme a nastrúhame, dáme na zemiaky.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Klobásu vodorovne rozkrojíme a dáme na cibuľu.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Na klobásu idú 2 pásiky slaniny.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom ide mäsko, ktoré je osolené a okorenené poliaté olejom.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zabalíme a dáme piecť na 250 °C za 90 minút.

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Môžeme podávať prajem dobrú chuť :)

    Moja živánska (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ketty3811
takto som ešte živánsku robiť nevidela.Ale určite bola chutná.:-)Vyskúšame pri grilovačke v pahrebe.
abdul
Tá zapečená cibuľa musí byť fajnová. Skúsim.
ewitka
Presne takto robím živánsku v rúre aj ja, ale nedávam čabajskú klobásu ale domácu a miesto pliecka krkovičku a kvapnem tam aj trošku vody aby bolo viacej šťavičky. Rozvonia to celý dom a chutí výborne. Vďaka za pripomenutie.
alena45
robím presne tak, ale 10 minút nechám dopiecť otvorené, aby schrumkavelo. Radi to jeme priamo z alobalu, pripečené zemiaky sú najlepšie.
hortenzia51
..živansku pečieme v prirode ale aj na chalube v pahrebe.. davam podobné ,zemiaky, cibuľu, slaninku , klobásku ale na koliska a mäsko na platky,, podľa chuti aj papriku a paradajky..taký mix to je výýýborne skuste vareškárky...
duschko
Zivansku zvyknem robit na razni zvlast na tento ucel vykovany. Urcite je starsi ako ja. Ale aj tieto ci uz od tkatka, alebo hortenzia51 sa mi pozdavaju. Ukladam do MKK a prilezitostne vyskusam.
sovka62
Aj ja robievam, z bravčoviny aj kuraciny. Alobal pod zemiakmi najprv pomastím. Skúsenosť ma naučila, lebo prvý raz sa mi zemiaky pripiekli a z alobalu sme ich okšrabovali, lepšie povedané, oškrabovali sme alobal zo zemiakov.
zinnajdha
... už som kúpila krkovičku a naplánovala som toto žrádielko na zajtra. O.K.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia