Foto: dora
Pamätám si, že keď som prišla prvýkrát na Sicíliu, bolo to na jar, bola som uveličená z toho, že vidím dozrievať citróny na stromoch Zobraziť celý popisPamätám si, že keď som prišla prvýkrát na Sicíliu, bolo to na jar, bola som uveličená z toho, že vidím dozrievať citróny na stromoch len tak, hocikde v záhrade. Mohla som sa načiahnuť z chodníka a jeden si odtrhnúť, kdežto u nás na SK bol úspech, keď si niekto vypiplal nejakú tú rastlinku v skleníku, aj keď možno nerodila, ale bol to citrónovník!!! Nevedela som sa na tie stromy obťažkané citrónmi a pomarančmi vynadívať. Tento recept mi obdobie strávené v slnečnej krajine rozhodne pripomenul.
Postup
-
1
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Počas šlahania pridávame žĺtka, strúhanú citrónovú kôru, šťavu z citróna, mlieko a kandizovanú kôru.
- 2
Múku s práškom do pečiva si preosejeme a postupne k nim primiešavame žĺtkovú zmes. Miešame, kým masa nie je homogénna.
- 3
Bielka vyšľaháme na sneh a jemne ich primiešame k ostatnej zmesi.
- 4
Plníme košíčky v muffinovej forme. Pečieme pri 180°C cca 30 min.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@lenka8 zase tu máme puberťáka, čo nemá štipku taktu a nevie sa kontrolovať? Keď ich chceš naozaj kritizovať, vytlač si recept, urob ich a ak budú naozaj hnusné, tak potom kritizuj! Trošku úcty by nezaškodilo
Danculka: ano, tiez som rozmyslala nad fondantom, ale velmi ho nemam rada, je taky zubolepivy :-), no nech si kazdy uz dotvori ako ma rad. Ja ani nechcem, aby ludia sledovali presne moje recepty, ide skor o inspiraciu.
Marienka: ospravedlnujem sa, je pravda, ze tato prakticka info chyba. Aj moja forma bola 12 jamkova s priemerom jedneho muffina asi cca 4 cm.
Vsetci ostatni: kto vyskusa, potesim sa, ked napisete, ci a ako chutili.