Foto: palokuchki
Napad na tieto rozky mam od @marianne69. Pred par mesiacmi Marianna spominala na velmi dobre ceresnove rozky ktore jedavala v Anglicku. Marianna, neviem ci Zobraziť celý popisNapad na tieto rozky mam od @marianne69. Pred par mesiacmi Marianna spominala na velmi dobre ceresnove rozky ktore jedavala v Anglicku. Marianna, neviem ci tieto moje rozky su take dobre ako boli tie o ktorych si hovorila, no nam velmi chutili. Urcite ich budem castejsie robit.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
450 g |
|
250 ml vlažné |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1/2 KL |
|
2 ks |
|
180 g |
|
plnka: | |
100 g |
|
2 salky |
|
na potretie: | |
1 ks |
|
1/2 KL |
|
Postup
-
1
Mixerom som zmiesila muku s mliekom, cukrom, drozdim, vajickami a solou na jemne cesto.
-
2
Cesto som vyvalkala na obdlznik velkosti asi 20/30 cm. Na 2/3 cesta som poukladala stuhnute maslo nakrajane na tenke platky.
-
3
1/3 cesta bez masla som prelozila na maslovu cast
-
4
a potom som vsetko este raz prelozila na zvysnu 1/3 cesta.
-
5
Cesto som otocila o 90 stupnov. Znovu som cesto vyvalkala a prelozila na tri razy. Cesto som potom zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho do chladnicky na 15 minut. Skladanie a valkanie cesta som opakovala trikrat v 15 minutovych intervaloch.
-
6
Polovicku z odlezaneho cesta som vyvalkala na plat velkosti asi 20/30cm. Prerezala som ho na polovicku po dlzke a potom priecne na trojuholniky. Na kazdy plat som polozila kusok mandlovej plnky. Mandlovu plnku som si pripravila podla receptu od @janger http://varecha.pravda.sk/recepty/mandlova-plnka-z-holandska-fotorecept/22604-recept.html
-
7
Na mandlovu plnku som potom na kazdy trojuholnik dala dve vykostkovane ceresne.
-
8
Cesto som zakrucala od sirsej casti tak, ze druhu polovicu cesta som natiahla a otocila som ju okolo rozka kolko sa mi dalo. Boky rozkov som uzatvorila. Rozky som ulozila na vymasteny plech a nechala som ich 15 minut podkysnut.
-
9
Nakysnute rozky som potrela rozslahanym vajickom, v ktorom som pretym rozmiesala cukor. Rozky som piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut.
-
10
No a takto vyzerali rozky vo vnutri. Ja som dala do cesta o dost menej masla ako sa odporuca v recepte na croissants. Na 450 g muky by malo ist az 280 g masla. Kto chce mat rozky presne ako z obchodu mal by dodrzat tuto gramaz masla.
Diskusia k receptu