Čerešňové rohlíčky - croissants fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 18. decembra 2011

Napad na tieto rozky mam od @marianne69. Pred par mesiacmi Marianna spominala na velmi dobre ceresnove rozky ktore jedavala v Anglicku. Marianna, neviem ci tieto moje rozky su take dobre ako boli tie o ktorych si hovorila, no nam velmi chutili. Urcite ich budem castejsie robit.

30
porcií
75 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

450 g
250 ml vlažné
2 PL
2 PL
1/2 KL
2 ks
180 g
plnka:
100 g
2 salky
na potretie:
1 ks
1/2 KL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mixerom som zmiesila muku s mliekom, cukrom, drozdim, vajickami a solou na jemne cesto.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto som vyvalkala na obdlznik velkosti asi 20/30 cm. Na 2/3 cesta som poukladala stuhnute maslo nakrajane na tenke platky.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    1/3 cesta bez masla som prelozila na maslovu cast

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a potom som vsetko este raz prelozila na zvysnu 1/3 cesta.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Cesto som otocila o 90 stupnov. Znovu som cesto vyvalkala a prelozila na tri razy. Cesto som potom zabalila do potravinarskej folie a ulozila som ho do chladnicky na 15 minut. Skladanie a valkanie cesta som opakovala trikrat v 15 minutovych intervaloch.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Polovicku z odlezaneho cesta som vyvalkala na plat velkosti asi 20/30cm. Prerezala som ho na polovicku po dlzke a potom priecne na trojuholniky. Na kazdy plat som polozila kusok mandlovej plnky. Mandlovu plnku som si pripravila podla receptu od @janger http://varecha.pravda.sk/recepty/mandlova-plnka-z-holandska-fotorecept/22604-recept.html

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Na mandlovu plnku som potom na kazdy trojuholnik dala dve vykostkovane ceresne.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Cesto som zakrucala od sirsej casti tak, ze druhu polovicu cesta som natiahla a otocila som ju okolo rozka kolko sa mi dalo. Boky rozkov som uzatvorila. Rozky som ulozila na vymasteny plech a nechala som ich 15 minut podkysnut.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Nakysnute rozky som potrela rozslahanym vajickom, v ktorom som pretym rozmiesala cukor. Rozky som piekla vo vyhriatej rure 180C 20 minut.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    No a takto vyzerali rozky vo vnutri. Ja som dala do cesta o dost menej masla ako sa odporuca v recepte na croissants. Na 450 g muky by malo ist az 280 g masla. Kto chce mat rozky presne ako z obchodu mal by dodrzat tuto gramaz masla.

    Čerešňové rohlíčky - croissants (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu