Ľahký letný šalát fotorecept

janger - fotkajanger, 24. júla 2010
Ľahký letný šalát (fotorecept)
Foto: janger

Tento salat robievam casto. Hlavne v lete nam velmi chuti. Vacsinou pouzivam na jeho pripravu udene kuracie prsia, ale dnes som chcela minut bravcove Zobraziť celý popisTento salat robievam casto. Hlavne v lete nam velmi chuti. Vacsinou pouzivam na jeho pripravu udene kuracie prsia, ale dnes som chcela minut bravcove pecene masko, ktore som mala este v chladnicke. Ked nemate moc casu, alebo sa vam nechce varit, tak tento salatik je za chvilu hotovy.

3
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

200 g
150 g
2 ks
150 g
125 g
3 lyzice
3 lyzice
50 ml
1 lyzica




Postup

  1. 1

    Studene maso pokrajame na kusky. Mozete pouzit hocico, napr. upecene kuracie prsicka, udenu hydinu, pecene bravcove... Co mate v chladnicke, alebo na co mate chut. Fetu, mozarellu, paradajky pokrajame. Zlahka to zmiesame so salatom. Ja som kupila zmes, kde boli asi styri druhy salatov. Je moznost kombinovat (rukola, kuceravy salat, ladovy salat, lollo rosso, hlavkovy salat...). Pridame posekane susene paradajky. Zalejeme nalevom-dresingom. Krutony pridame az na koniec, aby zostali chrumkave. Salat posypeme piniovymi orieskami. Podavame s pecivom, chlebom, hriankou...Dobru chut.

    Ľahký letný šalát (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tip1: Krutony mozete kupit hotove, ale daju sa aj velmi lahko spravit. Pokrajame chlieb na male kocky, trosku pokvapkame olejom (napr.olivovym) a na panvici rychlo opecieme. Tip2: Piniove zrniecka mozeme nahradit aj slnecnicovymi alebo tekvicovymi.

Diskusia k receptu

ankad
Je to vyborny salat, ja ho tiez robievam. Namiesto syru Feta mozete pouzit bryndzu, nepamatam sa ci na Slovensku je dostat Fetu. Semiacka su najlepsie oprazene a mozu sa obmenit aj s posekanymi vlasskymi orechami.
frezia68
@janger :šaláty robím naozaj na rôzny spôsob,ale s krutónmi ma ešte nenapadlo,dobrý nápad :-))
bozulka
@frezia a keď dá do oleja na panvicu celý strúčík cesnaku a opekáš krutony, je to tiež výborná zmena.Ja ich tak robievam všade kde tá cesnaková chuť ide./Rôzne šaláty,polievky.../
janger
@ankad , myslim, ze Feta je na Slovensku dostat. @frezia , tie krutony pridaju tomu taky smrnc. @bozulka , to s tym cesnakom, to je dobry tip. Pozdravujem vas.
22janka22
A tie krutónky sa v tom drezingu nerozmočia? Ja aj ked ich oprážam na masti tak sa zvyknú rozmočiť.
janger
Vies, @22janka22 , ja toho dresingu na taketo salaty nepouzivam moc. Len tak, aby listky boli trosku vlhke. A krutonky (casto ich kupujem uz hotove) pridam uplne na poslednu chvilu, az ked ideme jest, takze sa ani nemaju kedy rozmocit ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia