Foto: alicina
Hummus trošku inak...
10 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Do mixéra dáme scedený a prepláchnutý cícer, pridáme nakrájaný stonkový zeler, sušené rajčiny, tahini pastu, jablkový ocot, údenú papriku a všetko premixujeme na vysokých otáčkach. Postupne pridávame ľadovú vodu a mixujeme dohladka, kým nezískame krémovú konzistenciu. Tajomstvo prípravy skutočne hladkého hummusu je práve v ľadovej vode. Jeho správna konzistencia by mala byť hladká, nie však tekutá.
- 2
Hummus nesolíme, lebo sušené rajčiny bývajú slané. Podávame poliate sezamovým olejom a posypané údenou paprikou s uhorkou, mrkvou alebo inou zeleninou či s dochrumkava upečeným arabským chlebíkom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-s%C3%A9zamov%C...